foto: Pixabay.com
Viens avokado dienā, un ārsts nebūs jāapmeklē
Dabasspēks
2021. gada 20. jūnijs, 07:49

Viens avokado dienā, un ārsts nebūs jāapmeklē

"100 Labi padomi Par veselību"

Viens avokado dienā, un ārsts nebūs jāapmeklē! Tas ir pārfrāzēts angļu teiciens par ābola ēšanu, tikai ābola vietā nu ir avokado ("An avacado a day keeps the doctor away"). Un daļa taisnības tajā ir, jo pētījumi uzrāda avokado labvēlīgo ietekmi uz smadzeņu, acu un sirds asinsvadu sistēmas veselību.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kādā pētījumā, kurā piedalījās 45 cilvēki, kam bija virssvars un paaugstināts zema blīvuma holesterīna līmenis, atklāja, ka viena avokado apēšana katru dienu palīdz samazināt sliktā holesterīna līmeni un kopumā samazina kardiometabolos riska faktorus.

Citā pētījumā atklāja, ka, iekļaujot pusdienās pusi ‘Hass’ šķirnes avokado cilvēkiem ar virssvaru bija ilgāka sāta sajūta.

Vēl kādā pētījumā ar pieaugušajiem, kas bija vecāki par 40 gadiem un ik dienas apēda vienu avokado, pētnieki novēroja lielāku mākulas pigmentu blīvumu (attiecīgi mazāku mākulas deģenerācijas risku), labāku atmiņu un labāku spēju tikt galā ar problēmām.

Jāatzīmē, ka viens ‘Hass’ šķirnes avokado satur vairāk kālija nekā viens banāns, un tas ir labs palīgs arī asinsspiediena samazināšanā.

Avokado ir vēl daudz citu labu īpašību, bet ar šīm būs gana, lai mēs savām ikdienas maltītēm pievienotu pa kādam avokado.