foto: ZUMAPRESS.com
PVO mudina eiropiešus, svinot gadumijas svētkus ģimenes lokā, lietot sejas maskas
Esi vesels
2020. gada 16. decembris, 19:33

PVO mudina eiropiešus, svinot gadumijas svētkus ģimenes lokā, lietot sejas maskas

Jauns.lv / LETA

Eiropiešiem, kas plāno ģimenes un draugu lokā svinēt Ziemassvētkus, sagaidīt Jauno gadu un svinēt citus gadumijas svētkus, tiek ieteikts valkāt sejas maskas, trešdien paziņoja Pasaules Veselības organizācijas (PVO) Eiropas birojs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tas izdevis šādu rekomendāciju centienos sekmēt vīrusa izplatības ierobežošanu.

"Pastāv augsts jauna viļņa risks 2021.gada pirmajās nedēļās un mēnešos, un mums ir jāstrādā kopā, lai mums būtu panākumi centienos to novērst," norādīja Kopenhāgenā bāzētā struktūra.

Kur vien tas ir iespējams, sanākšanām jānotiek ārpus telpām un to dalībniekiem jāievēro fiziska distancēšanās.

Ja sanākšanas notiek telpās, "grupas izmēra ierobežošana un labas ventilācijas nodrošināšana ir izšķiroši svarīgas, lai samazinātu riska draudus", teikts paziņojumā.

Maskas valkāšana var likties dīvaina, esot draugu un ģimenes vidū, tomēr tam būs "svarīga loma centienos nodrošināt, ka visi ir droši un veseli".

Jāizvairās no liela cilvēku blīvuma, piemēram, pēc slēpošanas pasākumiem slēpošanas kūrortos, ceļošanas laikā vai transporta mezglos.

Varasiestādēm un kopienām tiek ieteikts apsvērt "masu sapulču atlikšanu, ierobežošanu vai atcelšanu". Tas attiecas arī uz reliģiskām procesijām, tirgiem un dievkalpojumiem it īpaši tur, kur ir augsts transmisijas līmenis.

PVO Eiropas reģionā ietilpst 53 valstis, arī Krievija, Turcija, Vidusāzijas un Kaukāza valstis.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās