foto: Evija Trifanova/LETA
Varētu rosināt ierobežot viesošanos divu mājsaimniecību ievaros
Viņķele uzsvēra, ka jau vairāk nekā pirms pāris nedēļām uzsvēra, ka Ziemassvētki būs klusi.
Esi vesels
2020. gada 30. novembris, 09:12

Varētu rosināt ierobežot viesošanos divu mājsaimniecību ievaros

Jauns.lv / LETA

Ja valdība atbalstīs striktākus ierobežojumus, varētu ierobežot viesošanos divu mājsaimniecību ietvarā, intervijā Latvijas Radio pieļāva veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

Viņa gan piekodināja, ka tas ir atkarīgs no kolēģu atbalsta valdībā.

Ministre uzsvēra, ka jau vairāk nekā pirms pāris nedēļām uzsvēra, ka Ziemassvētki būs klusi. "Tas, ka ne laukā, ne mājās plašas svinības šogad nebūs, jau bija skaidrs," viņa teica.

Ministre arī atgādināja, ka pašvaldībās ar augstāku inficēšanās līmeni no ceturtdienas ir noteikti papildu ierobežojumi. Vaicāta, vai arī uz Rīgu tos varētu attiecināt, ministre norādīja, ka striktāki ierobežojumi ir skatāmi visas valsts mērogā.

Kā vēstīts, jau kopš 17.oktobra privātos pasākumos atļauts pulcēties ne vairāk kā desmit cilvēkiem iekštelpās un arī ārtelpās, tomēr nav ierobežots mājsaimniecību skaits, kuras šie cilvēki var pārstāvēt.

Lai efektīvāk cīnītos pret Covid-19 izplatību, Ministru prezidents rosinās valdības kolēģus pagarināt Covid-19 dēļ noteikto ārkārtējo situāciju, kā arī ieviest stingrākus ierobežojumus, svētdienas vakarā tiešraides uzrunā sabiedrībai paziņoja premjers Krišjānis Kariņš (JV).

Viņķele šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja, ka trūkst esošo Covid-19 pandēmijas dēļ noteikto ierobežojumu kontrole un arī atbalsta mehānismi iedzīvotājiem, kuri zaudējuši ienākumus, vienlaikus atzīstot, ka redz pēc vēl stingrākiem ierobežojumiem un arī ārkārtējās situācijas pagarināšanas.