foto: Pixabay.com
Piecus mēnešus vecs brazīliešu mazulis mēnesi pavadījis komā, bet tomēr uzveicis Covid-19
2020. gada 31. maijs, 19:42

Piecus mēnešus vecs brazīliešu mazulis mēnesi pavadījis komā, bet tomēr uzveicis Covid-19

Jauns.lv

Mazais brazīlietis Doms beidzot devies mājās svinēt savu sesto mēnesi pasaulē pēc tam, kad viņš uzvarējis Covid-19, atrodoties 32 dienu ilgā mākslīgajā komā, ziņo CNN.

Riodežaneiro dzimušajam Domam Covid-19 diagnosticēja vien pāris mēnešus pēc piedzimšanas. Pēc diagnozes mazulis slimnīcā pavadījis 54 dienas. 32 no tām viņš gulējis mākslīgi izraisītā komā, savienots ar plaušu ventilatoru.

"Viņam radās grūtības elpot, tāpēc ārsti sākotnēji domāja, ka tā ir bakteriāla infekcija," stāsta Doma tēvs Vagners Andrade sacīja. "Tomēr zāles neiedarbojās, un situācija tikai pasliktinājās. Mēs ar sievu nolēmām viņu nogādāt citā slimnīcā, kur viņu pārbaudīja uz Covid-19. Tas apstiprinājās."

Joprojām nav skaidrs, kā mazulis saķēris koronavīrusu. Vecāki pieļauj, ka tas noticis laikā, kad viņu apraudzījuši radinieki. Sākumā jaundzimušā māte novērojusi, ka mazulis smagi elpo. Sazinoties ar ārstu, viņš licis bērnu nekavējoties nogādāt slimnīcā. Vecāki puisēna atlabšanu uzskata par brīnumu.

"Pirmkārt, es jutos atvieglots, bet pēc tam sajutu neaprakstāmu laimi," par mazuļa izveseļošanos saka Andrade. "Mēs ilgojāmies pēc viņa vairāk nekā 50 dienas."

Savu dzīves sesto mēnesi 14. jūnijā mazais Doms svinēs mājās, kopā ar vecākiem, bet citi radi viņu varēs apsveikt virtuāli.

Jaunākie dati liecina, ka Brazīlijā reģistrēti jau vairāk nekā 498 tūkstoši Covid-19 gadījumu. Vairāk reģistrēts tikai ASV. Ar infekciju Brazīlijā miruši vismaz 28 tūkstoši cilvēku.