foto: LETA
Dzemdībās atkal drīkstēs piedalīties tēvs vai cita pavadošā persona
Rīgas Dzemdību nams.
2020. gada 13. maijs, 17:00

Dzemdībās atkal drīkstēs piedalīties tēvs vai cita pavadošā persona

Jauns.lv

No piektdienas, 15. maija, Rīgas Dzemdību namā dzemdībās atkal drīkstēs piedalīties arī topošā bērniņa tētis vai cita pacientei tuva persona.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pavadošajai personai būs jābūt pilnībā veselai un sniegtās informācijas patiesums par savu veselības stāvokli jāapliecina ar parakstu. Tāpat topošās māmiņas atbalstītājam būs jāiegādājas un jālieto vienreizlietojams tērps un apavi (komplekts pieejams arī Dzemdību nama Uzņemšanas nodaļā). Sejas aizsargmaskas aicinām iegādāties jau iepriekš - tās var būt gan medicīniskās maskas, gan auduma maskas; tām jābūt iepriekš neizmantotām (iepakojumā).

Pēcdzemdību istabā vienas pavadošās personas klātbūtne atļauta individuālajās ģimenes palātās, ja šī persona ir piedalījusies ģimenes dzemdībās vai ieradusies vienlaicīgi ar pacienti uz plānveida operāciju.

Ja pavadošā persona, kas pēcdzemdību periodā uzturas ģimenes palātā, atstās Dzemdību namu, tad atpakaļ ielaista netiks un uz viņu arī attieksies apmeklējumu aizliegums.

Tā kā Dzemdību namā kafejnīca šobrīd nedarbojas un pavadošās personas ar ēdināšanu netiek nodrošinātas, tētiem būs atļauts pieņemt pasūtījumus no ēdienu piegādātājiem Dzemdību nama foajē.

Gadījumos, ja bērniņš pasaulē nāks ar ķeizargrieziena palīdzību (akūtu vai plānotu), pavadošai personai operāciju zālē uzturēties nebūs atļauts, tomēr drīkstēs pavadīt dzemdētāju uz stacionāru un sagaidīt māmiņu un jaundzimušo pēcdzemdību istabā.

Iepriekš piesakoties, topošie un jaunie vecāki no 15. maija atkal varēs apmeklēt arī Ģimenes skolas lekcijas un nodarbības. Aktuālais lekciju un nodarbību saraksts pieejams Dzemdību nama mājas lapā: rdn.lv (Ģimenes skola/Lekcijas topošajiem un jaunajiem vecākiem) un Dzemdību nama „Facebook” kontā (dzemdibunams). Pieteikšanās uz ambulatoriskajiem pakalpojumiem un Ģimenes skolas nodarbībām pa tālruni 67011232.

No trešdienas, 13. maija, Dzemdību namā ir atjaunoti arī vairāki ambulatoriskie pakalpojumi (ultrasonogrāfijas izmeklējumi jaundzimušajiem un ginekoloģiskajām pacientēm, vakcinācijas pakalpojumi, okulista apmeklējums). Pakalpojumi tiks sniegti tikai ar iepriekšēju pierakstu, un joprojām spēkā ir nosacījums, ka paciente uz ambulatoriskajām vizītēm un USG izmeklējumiem ierodas viena, bez pavadošās personas.