foto: Facebook / Kuressaare Haigla SA
Igaunijā no Covid-19 veiksmīgi atveseļojas 100 gadu veca kundze
100 gadus vecā Salme Lessi
2020. gada 26. aprīlis, 17:37

Igaunijā no Covid-19 veiksmīgi atveseļojas 100 gadu veca kundze

Jauns.lv

Kuresāres slimnīca Sāremā šonedēļ paziņoja, ka mediķi veiksmīgi ārstē 100 gadus vecu pacienti, kura sasirgusi ar Covid-19. Kā ziņo Igaunijas medijs "err.ee", kundzei ar katru dienu kļūst arvien labāk.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

100 gadus vecā Salme Lessi slimnīcas personālam ir labi pazīstama - viņa kopš 1938.gada 52 turpmākos gadus strādājusi slimnīcā par pavāri. Pēc saslimšanas ar Covid-19 Lessi tika nogādāta slimnīcas intensīvās terapijas nodaļā, bet tagad kundzes veselības stāvoklis ir strauji uzlabojies.

"Slimnīcā viņa saņēma standarta ārstēšanu, un viņai kļūst arvien labāk. Es vēl neuzdrīkstos apgalvot, ka viņa ir pilnīgi izveseļojusies, bet testi uzrāda daudz patīkamāku ainu," stāsta slimnīcas galvenais ārsts Edvards Lāne. Vecuma dēļ Lessi kundze uzskatāma par ļoti augsta riska pacienti.

foto: Facebook / Kuressaare Haigla SA
100 gadus vecā Salme Lessi

Viņš cer, ka jau nākamajā nedēļā kundze varēs atgriezties aprūpes namā, kur dzīvoja pirms inficēšanās. Sieviete pēdējās dienas jutusies tik labi, ka viņai pat ļauts iziet ārā.

Kundzes brāļa dēls, kurš dzīvo Londonā, igauņu medijiem atklāj, ka bijis ļoti satraukts, kad uzzinājis, ka tante saslimusi ar bīstamo infekciju. Tomēr tante vienmēr bijusi stipra, un "dzīvojusi ļoti labu dzīvi".

Kuresāres slimnīca savā "Facebook" lapā ievietojusi sirsnīgu fotogrāfiju, kurā redzams, kā Lessi kundzi pa slimnīcas gaiteņiem pavada slimnīcas galvenais ārsts Lāne.

Igaunijā aizvadītajā diennaktī konstatēti 33 jauni inficēšanās gadījumi ar jauno koronavīrusu un viens nāves gadījums ar tā izraisīto slimību Covid-19, ceturtdien paziņojis Veselības departaments.

Līdz ar to  apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits ar jauno koronavīrusu Igaunijā sasniedzis 1592, bet nāves gadījumu skaits pieaudzis līdz 45. Trešdien Kuresāres slimnīcā mirusi 85 gadus veca sieviete, kurai bija diagnosticēta saslimšana ar Covid-19.

Pavisam Igaunijā veikta 45 181 analīze nolūkā noskaidrot inficēšanos ar jauno koronavīrusu. Iepriekšējā diennaktī veikta 1551 analīze. 109 pacienti ārstējas slimnīcās, un septiņiem no viņiem nepieciešama plaušu mākslīgā ventilēšana.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās