foto: NMPD/F64
Augstā pieprasījuma dēļ pieaug gaidīšanas laiks uz Covid-19 testa veikšanu
Pašlaik gaidīšanas laiks uz testu Rīgā ir aptuveni 24 stundas.
2020. gada 18. marts, 09:22

Augstā pieprasījuma dēļ pieaug gaidīšanas laiks uz Covid-19 testa veikšanu

Jauns.lv / LETA

Augstā pieprasījuma dēļ pieaudzis gaidīšanas laiks uz jaunā koronavīrusa izraisītas slimības Covis-19 testa veikšanu, šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktore Liene Cipule.

Gaidīšanas laiks pieaudzis, jo caur repatriāciju Latvijā atgriežas daudz cilvēku no Covid-19 skartajām valstīm un jebkuram no ārzemēm ieceļojošajam cilvēkam tiks veikts tests.

Tāpat ir novērotas tendences, ka cilvēki bieži vien pārspīlē savus simptomus, taču ir arī tādi, kuri rezervē laiku testa veikšanai, bet neierodas veikt, kā arī nepaziņo par savu neierašanos.

Mobilais analīžu punkts Biķernieku trases teritorijas autostāvvietā

Palielinoties pacientu plūsmai, no otrdienas, 17.marta, Latvijā paplašina valsts apmaksāto laboratorisko izmeklējumu veikšanas iespējas.

gallery icon
11

"Pašlaik gaidīšanas laiks uz testu Rīgā ir aptuveni 24 stundas, un reģionos, kur pie katra cilvēka individuāli dodas "Centrālā laboratorija", ir vēl ilgāks. Pieprasījums ir ļoti liels, un, lai analīzes varētu paņemt tiem, kuriem tas visvairāk vajadzīgs. Tāpēc es aicinu visiem būt ļoti atbildīgiem," sacīja Cipule.

Cipule piebilda, ka plānots NMPD darbam pieslēgt brīvprātīgos, kuriem noteikti ir jābūt medicīniskai izglītībai, bet pagaidām nav zināms, kādu darbu veikšanai brīvprātīgos varētu piesaistīt.

Lidostas "Rīga" pasažieriem ir iespēja veikt Covid-19 testu

Lidostā "Rīga" ielidojošiem pasažieriem ar gripai līdzīgiem simptomiem ir iespēja veikt Covid-19 testu

gallery icon
5