foto: Zane Bitere/LETA
Nacionālais veselības dienests atgādina: katram ir nepieciešams savs ģimenes ārsts
Norāde uz ārsta kabineta.
Esi vesels
2020. gada 14. marts, 18:36

Nacionālais veselības dienests atgādina: katram ir nepieciešams savs ģimenes ārsts

Jauns.lv

Ņemot vērā valstī izsludināto ārkārtējo situāciju ir svarīgi, lai ikvienam iedzīvotājam būtu pieejams un zināms savs ģimenes ārsts, norāda Nacionālais veselības dienests (NVD).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

NVD atgādina, ka ģimenes ārsts reģistrē visus pacientus, kuru dzīvesvieta atrodas ģimenes ārsta darbības pamatteritorijā, kas ir noteikta savstarpēji noslēgtajā līgumā ar NVD. Katrai personai ir tiesības izvēlēties ģimenes ārstu.

Lai reģistrētos ģimenes ārsta pacientu sarakstā, persona vēršas pie izvēlētā ģimenes ārsta un noslēdz vienošanos divos eksemplāros, ko paraksta persona un ģimenes ārsts. Viens vienošanās eksemplārs paliek pie ģimenes ārsta, otrs pie personas.

Ja teritoriālais ģimenes ārsts atsaka reģistrāciju, NVD aicina to informēt par šādu situāciju, zvanot uz bezmaksas informatīvo tālruni 80001234 vai rakstot e-pastu "info@vmnvd.gov.lv".

Informāciju par pieejamajām ģimenes ārstu praksēm atbilstoši savai dzīves vietai vai pie kāda ģimenes ārsta persona ir reģistrēta var noskaidrot, apmeklējot NVD mājas lapu.

Tāpat NVD aicina iedzīvotājus rīkoties atbildīgi, ievērojot veselības nozares speciālistu un Slimības un profilakses centra norādījumus.

Jau ziņots, ka pēdējā diennaktī Latvijā konstatēti vēl deviņi inficēšanās gadījumi ar Covid-19, tādējādi kopumā valstī reģistrēti 26 ar šo vīrusu saslimuši iedzīvotāji. Pēdējā diennaktī veikti 258 laboratoriskie izmeklējumi, no tiem pozitīvi bijuši deviņi. Kopā izmeklētas 666 personas.

Piektdien visā Latvijā spēkā stājas ierobežojumi, kas saistīti ar valstī izsludināto ārkārtējo situāciju. Ārkārtējā situācija valstī izsludināta saistībā ar Covid-19 izplatību un būs spēkā līdz 14.aprīlim ar mērķi ierobežot infekcijas izplatību. Paredzēts, ka šodien valdība nolems par vēl stingrākiem ierobežojumiem.

Latvijas iedzīvotājiem Covid-19 dēļ šobrīd iesaka vispār nedoties ceļojumos ārpus valsts.

Iedzīvotājus, kuriem ir jautājumi par Covid-19, aicina zvanīt uz informatīvo tālruni 67387661, kurš šajās brīvdienās strādās no plkst.8.30 līdz 17. Tāpat konsultācijas iedzīvotāji var saņemt, zvanot savam ģimenes ārstam vai uz ģimenes ārstu konsultatīvo tālruni 66016001, kurš brīvdienās un svētku dienās strādā visu diennakti, bet darba dienās no plkst.17 līdz plkst.8.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās