foto: LETA
Atvērts informatīvais tālrunis, kas nodrošina iespēju saņemt atbildes uz jautājumiem par "Covid-19"
2020. gada 5. marts, 17:33

Atvērts informatīvais tālrunis, kas nodrošina iespēju saņemt atbildes uz jautājumiem par "Covid-19"

Jauns.lv / LETA

Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) nodrošina iespēju iedzīvotājiem saņemt atbildes uz interesējošajiem jautājumiem par jaunā koronavīrusa izraisīto slimību "Covid-19", informē Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Arāja.

Zvanot uz telefona numuru 67 387 661 darba dienās no plkst.8.30 līdz 17, SPKC speciālisti sniegs iedzīvotājiem atbildes uz jautājumiem, kas saistīti ar "Covid-19", tostarp par rekomendācijām konkrētās situācijā, un norādīs, kur var meklēt vairāk informācijas par interesējošo tēmu.

Savukārt, ja cilvēks atgriezies no Lombardijas, Veneto, Emīlijas-Romanjas, Pjemontas apgabaliem Itālijā vai Japānas, Singapūras, Dienvidkorejas, Irānas, Ķīnas un viņam pēc atgriešanās 14 dienu laikā parādās elpceļu saslimšanai raksturīgi simptomi, piemēram, paaugstināta ķermeņa temperatūra, klepus, rīkles iekaisums, elpas trūkums, šādos gadījumos jāzvana uz Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta ārkārtas tālruni 113.

Kā ziņots, Latvijā pirmdien tika apstiprināta pirmā saslimšana ar "Covid-19". Inficētā bija kāda rīdziniece, kura 29.februārī ielidojusi no Minhenes, pirms tam ceļojot vīrusa skartajā Itālijas reģionā.

Savukārt Igaunijā reģistrēti jau trīs saslimšanas gadījumi ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību "Covid-19". Visi trīs saslimušie ar lidmašīnu ir ielidojuši Rīgā. Vienā gadījumā uz Igauniju vīrietis devās ar autobusu, divos gadījumos - ar automašīnu.