foto: Edijs Pālens/LETA
Austrumu slimnīcas Oftalmoloģijas klīnika ir ieguvusi starptautisku apliecinājumu
Sertifikācija vienlaikus apliecina to, ka klīnikā sniedz Eiropā atzītu un konkurētspējīgu izglītību.
2020. gada 3. februāris, 21:44

Austrumu slimnīcas Oftalmoloģijas klīnika ir ieguvusi starptautisku apliecinājumu

Jauns.lv / LETA

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) Oftalmoloģijas klīnika ir ieguvusi starptautisku apliecinājumu par tās rezidentu apmācības kvalitāti, pavēstīja slimnīcas pārstāve Ilga Namniece.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Oftalmoloģijas klīnikā ir noslēdzies Eiropas Oftalmologu biedrības (EOB) sertifikācijas process, kā rezultātā klīnika ir ieguvusi starptautisku apliecinājumu, kas ļauj apmācīt topošos ārstus atbilstoši EOB standartiem. Sertifikācija vienlaikus apliecina to, ka klīnikā sniedz Eiropā atzītu un konkurētspējīgu izglītību, skaidroja Namniece.

Pērn novembrī iestādi apmeklēja EOB pārstāvji. Biedrības izveidotā komiteja izvērtēja ārstus, viņu profesionalitāti un zināšanas, apmācībai atvēlētās telpas, pieejamos mācību materiālus, kā arī ikdienā atvēlēto laiku rezidentu teorētiskajai apmācībai, klāstīja slimnīcas pārstāve. Īpaši atzinīgi esot novērtēta oftalmoloģisko ķirurģisko manipulāciju simulatora esamība, kā arī diagnostiskais un terapeitiskais aprīkojums klīnikā.

Vienlaikus notika diskusijas ar rezidentiem, kuru laikā tika precizēts Oftalmoloģijas klīnikā esošo rezidentu skaits un rezidentūras studiju programmas īstenošana. Būtisks nosacījums jauno ārstu apmācībai ir arī klīnikā ārstēto un izmeklēto pacientu skaits gadā, klāstīja Namniece.

Vizītes laikā iegūtie dati vēlāk tika prezentēti EBO akreditācijas komitejā. Savukārt šī gada janvārī Austrumu slimnīcas Oftalmoloģijas klīnika tika akreditēta par EBO apmācību tiesīgu centru Latvijā.

Pašreiz klīnikā oftalmoloģijas specialitāti apgūst 23 rezidenti.

Eiropas Oftalmologu biedrība ir pastāvīga Eiropas medicīnas specialitāšu apvienības oftalmoloģijas subspecialitātes sadaļas darba grupa. Tās mērķis ir saglabāt izglītības standartus un apvienot iegūtās zināšanas un praksi visā Eiropā.