foto: BNS foto/ Scanpix
Aizdomas par koronavīrusu arī Lietuvā: Kauņas slimnīcā ievietots 28 gadus vecs vīrietis
2020. gada 31. janvāris, 14:58

Aizdomas par koronavīrusu arī Lietuvā: Kauņas slimnīcā ievietots 28 gadus vecs vīrietis

Jauns.lv

Bažas par bīstamo koronavīrusu sasniegušas arī Baltijas valstis. Kauņas klīniskajā universitātes slimnīcā ievietots un tiek novērots 28 gadus vecs vīrietis, Lietuvas medijiem apliecina slimnīcas pārstāvis Sauļus Tvirbuts.

foto: BNS foto/ Scanpix

Pēc Tvirbuta teiktā, jaunais vīrietis Vācijā ir kontaktējies ar ķīniešu tautības cilvēkiem. Kad viņš ieradies Lietuvā, esot sajutis savādus simptomus, kas līdzīgi saaukstēšanās pazīmēm, un vērsies pie mediķiem.

"Pagaidā neredzam nekādas klīniskas pazīmes. Epidemioloģiskie novērojumi, pēc mūsu infektologu domām, neliecina, par šo slimību, tomēr gaidām mūsu nacionālās laboratorijas atbildi," sacīja Tvirbuts.

Pēc slimnīcas pārstāvja teiktā, vīrietis slimnīcā nogādāts ar neatliekamo medicīnisko palīdzību, ievērojot visas drošības prasības. Tas noticis ceturtdienas vakarā. Visu šo laiku viņš tiek novērots īpašā izolēta palātā.  

"Arī personāls pie viņa ierodas speciālā apģērbā, uztur kontaktu ar viņu.  Tiek ievēroti visi drošības pasākumi, kas šaja situācijā vajadzīgi,", saka Tvirbuts.