foto: Shutterstock
Kā samazināt stresu bez tabletēm?
Esi vesels
2019. gada 18. novembris, 06:45

Kā samazināt stresu bez tabletēm?

"100 Labi Padomi"

Visam pamatā ir kustības, kurās var ietvert pastaigas, stiepšanās un spēka vingrinājumus. Ja pietrūkst enerģijas, var sākt ar elpošanas vingrinājumiem, savukārt uzmanības pievēršana savai elpošanai palīdz nomierināties un samazināt stresu, Iesaka fizioterapeite Alise Janševska.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Elpo ar diafragmu

Apsēdies uz krēsla vai stāvi kājās, turi taisnu muguru. Uzliec vienu roku uz krūtīm, otru uz vēdera. Lēni ieelpo caur degunu, skaitot līdz 4. Ieelpas gaisu centies it kā iespiest vēderā – vēders paceļas kā bumba. Jūti, ka uz vēdera uzliktā roka paceļas. Lēni izelpo caur muti, skaitot līdz 6. Roka uz vēdera ar vieglu piespiedienu var palīdzēt diafragmai nolaisties.

Vari darīt arī tā

  • Apsēdies uz krēsla vai stāvi kājās, turi taisnu muguru. Pastiepies uz pirkstgaliem, vēršot taisnas rokas atpakaļ, noturi pozīciju trīs sekundes.
  • Puspietupienā izapļo ceļa locītavas pulksteņa rādītāja virzienā un pretēji. Vingrojuma laikā turi taisnu muguru.
  • Apsēdies uz krēsla. Ar labo plaukstu stiepies pie kreisās kājas apakšstilba, dziļi ieelpo un izelpo. Atgriezies sākuma stāvoklī un veic vingrinājumu ar pretējo roku.
  • Ar labo roku aptver galvu. Kreisā roka aizlikta aiz muguras, lai fiksētu kreiso plecu. Izelpā galvu noliec pie labā pleca, noturi 20 sekundes, tad atbrīvo. Muskuļu stiepšanu jūt kakla daļas sānu muskuļos. To pašu atkārto uz otru pusi (galvu noliecot, nepagriez to).

Tēmas