foto: Pexels.com
98 gadu vecumā mūžībā aizgājis Latvijas osteorefleksoterapijas pamatlicējs
Ilustratīvs foto.
Esi vesels
2019. gada 25. septembris, 19:35

98 gadu vecumā mūžībā aizgājis Latvijas osteorefleksoterapijas pamatlicējs

Jauns.lv / LETA

98 gadu vecumā mūžībā aizgājis Latvijas osteorefleksoterapijas pamatlicējs Georgs Jankovskis, apstiprināja Latvijas Ārstu biedrībā (LĀB).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jankovskis ir habilitēts medicīnas zinātņu doktors, kurš beidzis Latvijas Universitātes Medicīnas fakultāti, kā arī Latvijas valsts konservatorijas izpildītāju fakultāti pie profesora Paula Saksa.

Zinātnieks ir piecu monogrāfiju, 26 izgudrojumu, trīs populārzinātnisku grāmatu un vairāk nekā 500 zinātnisku rakstu autors. Viņš ir aizstāvējis trīs disertācijas, tostarp divas par kaulu smadzeņu refleksiem un trešo osteorecepcijā, kuras pamatā izveidots jauns ārstēšanas veids - osteorefleksoterapija.

Kā liecina informācija "Letonikā", par osteorefleksoterapijas metodes sekmīgu ieviešanu un izmantošanu 2007.gadā Eiropas Biznesa asambleja Oksfordā, Lielbritānijā, piešķīra Jankovskim apbalvojumu nominācijā "European Quality". 

Tāpat Jankovskis saņēmis Latvijas Tenisa savienības pateicību par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas tenisa attīstībā.

Jankonskis grāmatā "Latvijas osteorefleksoterapijai - 55" norāda, ka par osteorefleksoterapijas metodes pirmsākumu uzskata 1957.gada 24.aprīli, kad būdams toreizējās Latvijas PSR Zinātņu akadēmijas Latvijas Eksperimentālās medicīnas zinātniskās pētniecības institūta aspirants, Rīgas pilsētas kaulu tuberkulozes slimnīcā pirmo reizi lietoja šo metodi, ārstējot slimnieku ar ceļa locītavas tuberkulozi.