foto: Pexels
Dabīgais detokss pret vēzi jeb produkti, kas palīdz attīrīties no vēža ierosinātājiem
Dabasspēks
2019. gada 26. septembris, 06:45

Dabīgais detokss pret vēzi jeb produkti, kas palīdz attīrīties no vēža ierosinātājiem

"Ko Ārsti Tev Nestāsta"

Naturopāte Naša Vintersa un uztura speciāliste Džesa Higinsa Kellija, kas ir ārstējušas daudzus vēža slimniekus, piedāvā ieskatu par labākajiem produktiem, kuri palīdz attīrīties no kancerogēniem savienojumiem.

Neapzinoties ikdienā esam pakļauti vēzi izraisošām ķimikālijām. Kopš Otrā pasaules kara komerciālā lietošanā ir ienākušas vairāk nekā 80 tūkstoši jaunu sintētisku ķimikāliju. Vidēji pasaulē ik pēc 27 sekundēm tiek sintezēts jauns ķīmisks savienojums. Lai organisms no šiem kancerogēniem atbrīvotos, vairākiem orgāniem ir jāmobilizējas, jāneitralizē, jāpārveido un jāizvada toksīni ārā, un tas ir vairāku pakāpju process, kurā nozīmīga loma ir nierēm, zarnām, zarnu mikroflorai, ādai, žultspūslim un plaušām.

Aknas ir primārais orgāns, kas pārstrādā atkritumus. Vienkārši izsakoties, aknas ir kā atkritumu bedre, kurā nonāk visi toksīni – aknās tos sašķiro un atkarībā no toksīnu veida pārstrādā. Jūs varat iztēloties atkritumu šķirošanu – plastmasa tiek likta vienā tvertnē, konservu kārbas un pudeles – citā. Līdzīgi arī aknas sašķiro un pārstrādā toksiskās vielas, un galaprodukti tiek pievienoti žultij, kas uzkrājas žultspūslī. Toksīniem pilnā žults pēcāk savienojas ar šķiedrvielām un ar fēcēm tiek izvadīta no organisma.

Lai organisma attīrīšanās noritētu normāli, ir absolūti nepieciešamas specifiskas uzturvielas. Ja šīs uzturvielas, tostarp olbaltumvielas un C vitamīns, nav pieejamas, “atkritumu savācējs” dodas ilgākā atvaļinājumā un kancerogēnie savienojumi uzkrājas un cirkulē pa visu organismu, radot mutācijas un šūnu bojājumus.

Organisma attīrīšanās jeb detoksikācijas kvalitāte ir ļoti atkarīga no uztura paradumiem. Patiesībā, ja olbaltumvielas uzņem nepietiekamā daudzumā, toksisko ķimikāliju un medikamentu vielmaiņa var tikt traucēta. 

Papildus visām aminoskābēm, kas atrodas olbaltumvielās, būtiski uzņemt arī folātus, B2, B3, B6, B12 vitamīnus un antioksidantu glutationu. Bez šīm uzturvielām detoksikācijas pirmais posms nav iespējams, jo nevar darboties citohroma P450 enzīmi, un tas palēnina attīrīšanos un izjauc organisma līdzsvaru. Tāpēc konkrēti produkti un uztura bagātinātāji var ietekmēt detoksikācijas procesus, gan atbalstot, gan kavējot šo enzīmu aktivitāti.

Šajā rakstā izcelti galvenie produkti, kas sekmē veiksmīgu organisma attīrīšanos. Katru dienu vajadzētu lietot vismaz divus no šiem produktiem, it īpaši, ja ir jau noteikta vēža diagnoze.

Paturiet arī prātā, ka ar uzturu jāuzņem daudz šķiedrvielu, lai produkti varētu veiksmīgi iedarboties uz detoksikācijas procesiem, jo šķiedrvielas darbojas kā mašīna, kas izved toksīnus no organisma.

Nākamā lapa: Kvalitatīvas dzīvnieku izcelsmes olbaltumvielas