Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Pūtīte, kas gandrīz paņēma dzīvību – 20 gadus vecas meitenes akne izrādās agresīvs audzējs, kas saēd galvaskausu
foto: scanpix
Ilustratīvs attēls.

Pūtīte, kas gandrīz paņēma dzīvību - 20 gadus vecas meitenes akne izrādās agresīvs audzējs, kas saēd galvaskausu

Jauns.lv

20 gadus vecā Džordžija Robsone no Austrālijas jau gadiem ilgi cīnījusies ar akni - ādas slimību, ko izsauc aizsprostojumi porās, veidojot iekaisuma reakciju, kura ārēji izpaužas kā vieglāki vai smagāki izsitumi. Taču vienu rītu jaunā sieviete uz savas sejas ieraudzījusi pūtīti 50 centu monētas lielumā, kas gandrīz paņēma viņas dzīvību, vēsta Austrālijas mediji.

Džordžija domājusi, ka tā ir parasta pumpa, tikai šoreiz lielāka. Tā kā viņa visu dzīvi cīnījusies ar akni, sievietei pat prātā neienāca, ka šoreiz viss ir daudz nopietnāk. “Mani nedēļu mocīja pamatīgas galvassāpes, bija grūti elpot un sāka sāpēt arī rokas un kājas. Nobijos un steidzos pie ģimenes ārsta, kurš konstatēja, ka uz manas ādas ir iekaisuma rezultātā radusies pūtīte,” stāsta Džordžija. 

Sieviete tika aizsūtīta mājās ar antibiotikām, bet pēc divām nedēļām sāpes bija tikai pastiprinājušās. Ārsts Džordžijai izrakstīja vēl vienu antibiotiku kursu, bet, kad izgāzās arī šī ārstēšanas metode, sievietei tika veikta ultrasonogrāfija, pēc kuras burtiski sabruka viņas pasaule. 

“Es dabūju rezultātus un ārsts uzreiz pateica, ka veidojums satur pataloģiskas šūnas,” stāsta Džordžija. Tajā pat dienā viņai tika konstatēts rets audzējs, kurš faktiski noārda galvaskausu. 

Sidnejas Prinča Alfrēda karaliskās slimnīcas ārsti neslēpa, ka iepriekš redzējuši tikai vienu līdzīgu gadījumu šim. Daudz biežāk šāds vēža veids izpaužas bērnu vecumā. 

Turpmākās dienas bija murgpilnākās Džordžijas dzīvē – tika veiktas neskaitāmas skenēšanas un biopsijas, kā rezultātā atklājās – vēža šūnas radījušas 4 centimetru lielu caurumu viņas galvaskausā. 

Kopš diagnozes dienas Džordžija pārcietusi vairākas operācijas, kuru laikā ķirurgi ar ģipsi aizpildījuši caurumu galvaskausā, bet vietā, kur uz sejas bija uzmetusies “pinne”, sievietei uzliktas 23 iespaidīga izmēra šuves. 

Lai gan audzējs uz sejas parādījies tikai pirms dažiem mēnešiem, ārsti apgalvo, ka Džordžija slimojusi jau vairākus gadus. Viņa arī atzīst, ka kādu laiku mocījusies no spēcīgām migrēnām, kas varētu būt saistītas ar reto slimību. 

Nu Džordžija gaida kompjūtertomogrāfijas rezultātus, kas pateiks, vai vēzis ir izpaltījies tālāk uz citām ķermeņa daļām. Kaut arī cīņa ir uzsākta, ārsti negarantējot, ka spēs Džordžiju izārstēt pilnībā.