foto: ekrānuzņēmums no video
Komā jau pusgadu: ģimene Londonā cīnās par 5 gadus vecās meitas dzīvību, kamēr ārsti iesaka bērnam ļaut nomirt
2019. gada 6. augusts, 20:01

Komā jau pusgadu: ģimene Londonā cīnās par 5 gadus vecās meitas dzīvību, kamēr ārsti iesaka bērnam ļaut nomirt

Jauns.lv

Piecus gadus vecās Tafidas Rakības vecāki cīnās par tiesībām aizvest savu nu jau sešus mēnešus komā guļošo meitu no slimnīcas, lai bērnu nogādātu Itālijā, kur ārsti apgalvo, ka var pamodināt meiteni no ieilgušā bezsamaņas stāvokļa.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tikmēr Lielbritānijas ārsti uzstājuši, ka ģimenei jāļauj meitenei nomirt, jo viņas dzīvību vairs nevarot glābt. 

Šī gada februārī meitenes galvā plīsa asinsvads, kā rezultātā viņa nonākusi komā. Britu ārsti ģimenei jau sākotnēji nedeva lielas cerības, ka bērns varētu nākt pie samaņas, taču pēc 6 mēnešu ilga komas stāvokļa, parādījusies cerība, ka bērnu varētu atgriezt dzīvē Itālijas mediķi. 

Itāļu ārsti ģimenei apgalvojuši, ka ar pareizu ārstēšanu Tafidu varot “atmodināt” pāris mēnešu laikā.  Taču ģimenei vajadzīga Lielbritānijas Augstākās tiesas tiesneša atļauja, lai bērnu varētu pārvest no Karaliskās Londonas slimnīcas uz Bērnu slimnīcu Dženovā. 

Rakību ģimene uzsākusi līdzekļu vākšanas kampaņu, lai segtu tiesas izdevumus un pārvešanas izmaksas, kas kopā sastādot 400 000 mārciņu (435 612 eiro). 

Emocionālā lūgumā Rakībi vērsušies pie sabiedrības: “Mūsu meita nemirst. Viņai nav nekādu ģenētisku problēmu vai smagas slimības. Pašlaik viņa uzrāda lēnas, bet ļoti pārliecinošas atveseļošanās pazīmes!”. 

Tikmēr Karaliskās Londonas slimnīcas ārstu komanda uzskata, ka ģimenei beidzot jāļauj meitai aiziet no dzīves. “Šis ir ļoti bēdīgs gadījums, kura dēļ mēs esam ciešā kontaktā ar ģimeni, lai piedāvātu atbalstu. Taču turpmāka invazīva ārstēšana ir veltīga. Iesakām pārtraukt dzīvības mākslīgu uzturēšanu, nodrošinot paliatīvo aprūpi,” atzinis ārstu kolektīvs.