foto: scanpix
Jauniete padarījusi sev galu pēc tam, kad viņas “Instagram” aptaujā vienaudži nobalsojuši par labu pašnāvībai
2019. gada 15. maijs, 15:53

Jauniete padarījusi sev galu pēc tam, kad viņas “Instagram” aptaujā vienaudži nobalsojuši par labu pašnāvībai

Jauns.lv

Pusaudze Malaizijā izdarījusi pašnāvību pēc tam, kad sociālajā vietnē “Instagram” ievietojusi aptauju - “mirt vai dzīvot?”. 69 procenti 16 gadus vecās meitenes sekotāju nobalsojuši par labu nāvei, vēsta ārvalstu mediji.

“Tas ir ļoti svarīgi! Palīdziet man izvēlēties – D or L (mirt vai dzīvot)?” - vēstīja pusaudzes aptaujas teksts. Malaizijas Saravakas štata policijas šerifs apstiprināja, ka pusaudze atrasta mirusi kādas ēkas pakājē. Tāpat viņš apstiprināja, ka meitene cietusi no depresijas un pašnāvnieciskām domām, jo arī sociālajā tīklā “Facebook” redzami ieraksti “Gribu pamest šo dzīvi. Esmu nogurusi!”. 

Pagaidām tiek uzskatīts, ka jauniete nolekusi no tirdzniecības centra 3. stāva. 

Saskaņā ar Malaizijas tiesību aktiem, ikviens, kurš pamudinājis nepilngadīgo uz pašnāvību, var tikt sodīts ar nāves sodu vai 20 gadiem cietumā. 

Šī gada februārī “Instagram” paziņoja, ka dzēsīs pašnāvniecisku domu raisošus attēlus un bloķēs lietotājus, kas šādu saturu izplatīs. Šāds lēmums tika pieņemts pēc tam, kad 14 gadus vecs pusaudzis Lielbritānijā padarīja sev galu,“Instagram” meklējot veidus, kā sevi savainot.