foto: (Foto: Publicitātes)
Ar uzviju savākti līdzekļi smagi slimā Rīgas Katoļu ģimnāzijas skolēna Tomasa rehabilitācijai
2019. gada 5. februāris, 16:27

Ar uzviju savākti līdzekļi smagi slimā Rīgas Katoļu ģimnāzijas skolēna Tomasa rehabilitācijai

Jauns.lv

2. februārī Sveču dienā Rīgas Katoļu ģimnāzijā notika skolnieku organizēts labdarības koncerts, kurā tika vākti līdzekļi skolniekam Tomasam Jēkabsonam, kurš cieš no smagas iedzimtas slimības - spina bifida jeb mugurkaula plaisas ar muguras smadzeņu bojājumu.

Ir apkopoti dati par šobrīd ziedotajām naudas summām, un kopsumā ir savākti 4047,77 eiro, kas ir pat vairāk nekā cerēts.

Sestdien notikušajā koncertā, kurā piedalījās Suitu sievas un vīri, koklētāju ansamblis "Kārta", operdziedātājs Arvīds Keinis, Jūrmalas mūzikas vidusskolas akoredeonistu trio, altiste Sibilla Zubricka un skolas skolnieki, kopā tika savākti 1672, 77, savukārt ar bankas starpniecību noziedoti 1975 eiro, un pat vēl pēc koncerta uz skolu ir atceļojusi aploksne ar 400 eiro, kas kopā labdarības fonda "BeOpen" Ziemassvētku akcijā ziedoto ne tikai sedz izmaksas braucienam uz Vāciju un īpašajai SPIO korsetei, bet arī ļaus Tomasam turpināt nepieciešamo rehabilitāciju.

Skolas skolnieki un personāls vēlreiz saka milzīgu paldies koncerta dalībniekiem, klausītājiem, ziedotājiem un visiem citiem, kas palīdzēja lai Tomass varētu turpināt būt starp savējiem!

foto: Publicitātes foto
Franciska baznīcas koris.

Jauns.lv jau ziņoja, ka Tomasam ir smaga iedzimta slimība –spina bifida jeb mugurkaula plaisa ar muguras smadzeņu bojājumu. Viņam ir ļoti grūti staigāt, kustēties un darīt citas bērniem ierastas lietas, tāpēc ir nepieciešama speciāla korsete, kas balsta mugurkaulu un palīdz noturēt stāju, mazinot sāpes un spriedzi. Šādas korsetes tiek izgatavotas Vācijā pēc individuāla pasūtījuma un izmaksā 6000 eiro. Šī korsete Tomasam nozīmē pilnvērtīgu bērnību un iespēju mācīties skolā.