Kumelīšu tējas labās īpašības, kuras tu vēl nezināji
Ja esi saaukstējies, sāp galva vai vienkārši gribi skaistākus matus - palīdzēs kumelītes.
Dabasspēks
2016. gada 3. februāris, 15:00

Kumelīšu tējas labās īpašības, kuras tu vēl nezināji

Jauns.lv

Jau no bērnības mums mammas ir teikušas – dzer kumelīšu tēju un būsi vesels. Taču vai zinām, kādas labās īpašības patiesībā piemīt kumelīšu tējai?

Ja gribi izjust kumelīšu tējas pozitīvo ietekmi, neaizmirsti, ka tā jādzer ne mazāk kā vienu krūzīti katru dienu.

Kumelītes ir vienas no 10 labākajiem ārstniecības augiem pret bezmiegu. Kumelīšu tēja iedarbojas nomierinoši – tāpēc, ja vakarā iedzersi to pirms gulētiešanas, miegs būs patiešām labāks.

Relaksējoša ietekme ir arī kumelīšu vannām. Ja nevēlies dzert tēju, sagatavo vannu ar ēterisko kumelīšu eļļu vai vienkārši ar kumelītēm. Un paguli tajā.

Kumelītes ir arī labs līdzeklis nogurušām acīm. Ja acis ir nogurušas, zem tām parādījusies tumši loki – vienkārši uzliec uz tām slapjus kumelīšu tējas maisiņus un pāris minūtes paturi.

Arī ja sāp galva, noderēs kumelītes. 1-2 pilītes kumelīšu ēteriskās eļļas iepilini plaukstās un saberzē tās. Tad pieliec plaukstas pie deguna un vairākas reizes dziļi ieelpo kumelīšu aromātu. Vari arī apliet bļodā ar karstu ūdeni vairākus kumelīšu tējas maisiņus, noliekt galvu un vairākas minūtes dziļi un mierīgi ieelpot tvaikus.

Gaišmataini cilvēki kumelītes var izmantot, ja vēlas stiprākus matus. Taču vajag paturēt prātā, ka kumelīšu novārījumam ir balinošs efekts, tāpēc tumšmatainajiem šī metode nederēs. Bļodā aplej vismaz 6 maisiņus kumelīšu tējas un ar šo novārījumu skalo matus vismaz divreiz nedēļā.

Un vecā labā metode – kumelīšu tēja noderēs, ja sajūti saaukstēšanās simptomus. Tāpat arī – ja moka urīnceļu kaites. Kumelīšu tēja ar savu antibakteriālo ietekmi palīdzēs arī šajā gadījumā.


Kasjauns.lv / Foto: Shutterstock