foto: LETA
Brīvprātīgo veselības apdrošināšanas iemaksu summa sasniegusi 783 000 eiro, apdrošinājušies - 5400 iedzīvotāji
2019. gada 10. janvāris, 16:53

Brīvprātīgo veselības apdrošināšanas iemaksu summa sasniegusi 783 000 eiro, apdrošinājušies - 5400 iedzīvotāji

LETA

Brīvprātīgās veselības apdrošināšanas iemaksas līdz šim veikuši vairāk nekā 5400 iedzīvotāju, kuri nav automātiski apdrošināti, un viņi iemaksājuši vairāk nekā 783 000 eiro, aģentūru LETA informēja dienesta pārstāve Evija Štālberga.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Iemaksātā summa kopš gada beigām būtiski pieaugusi, jo pēdējo divu nedēļu laikā iemaksu apmērs gandrīz dubultojies. Decembra beigās bija iemaksāti 415 000 eiro.

Iemaksas veic gan fiziskas personas, gan juridiskas personas, kuras maksā par saviem darbiniekiem.

Kā ziņots, Saeimas Sociālo un darba lietu komisija šonedēļ atbalstīja priekšlikumu līdz vasarai atlikt veselības pakalpojumu dalīšanu divos "grozos".

Atbalstītais priekšlikums paredz jaunās kārtības darbību atlikt līdz 1.jūlijam, taču komisijas priekšsēdētājs Andris Skride (AP) žurnālistiem skaidroja, ka rosinās vēl precizēt atlikšanas datumu, nosakot to līdz 1.jūnijam.

Komisijai vēl būs jābalso par attiecīgu likuma grozījumu redakciju virzīšanu skatīšanai Saeimā.

No šī gada Latvijā bija jāsāk darboties veselības aprūpes finansēšanas modelim, kas balstās uz valsts veselības apdrošināšanu un paredz divus atšķirīgu līmeņu pakalpojumu grozus pacientiem, kas veic šos apdrošināšanas maksājumus, un tiem, kas tos neveic.

Tomēr sistēma tehnisku problēmu dēļ darbu nav sākusi un visi iedzīvotāji joprojām saņem vienādus pakalpojumus. Veselības ministre Anda Čakša (ZZS) iepriekš norādījusi, ka jauno kārtību varētu pielietot no februāra pēc IT problēmu novēršanas.