foto: Facebook.com
Sanitas Zutes ģimene pie Latvijas ārstu lēmuma neapstājas; no jauna vāc līdzekļus īpašām analīzēm
Sanita ar savu dēlu pirms desmit gadiem.
Dzīvības loterija
2018. gada 22. novembris, 15:04

Sanitas Zutes ģimene pie Latvijas ārstu lēmuma neapstājas; no jauna vāc līdzekļus īpašām analīzēm

Jauns.lv

Lai gan  Latvijas onkologu konsīlija lēmums  bija nemainīgs, proti, viss, ko Sanitai Zutei var piedāvāt mūsu valstī, ir paliatīvā aprūpe, 31 gadu vecās sievietes ģimene nedomā padoties, vēsta Sanitas māte Judīte ierakstā “Facebook”.

Jauns.lv jau ziņoja, ka pēc vairāku nedēļu ārstēšanās Integratīvajā klīnikā Vācijā, ar dzemdes kakla vēzi sirgstošā Sanita Zute devusies pie ārstiem Latvijā, lai noskaidrotu tālākās ārstēšanas iespējas. Diemžēl, konsīlija lēmums bija nemainīgs un neko vairāk par paliatīvo aprūpi Sanitai Latvijā piedāvāt nevar. 

Modeles māte Judīte uzsver, ka nu ir pienācis brīdis, kad bez līdzcilvēku atbalsta tālāka ārstniecība nebūs iespējama. Vācijas klīnikas speciālisti uzskata, ka Sanitai novērojami uzlabojumi, taču atveseļošanās notiek lēnāk, nekā gribētos. Judīte atradusi iespēju, kā pēc iespējas ātrāk noskaidrot, vai Sanitai dotā ķīmijterapija ir iedarbīga, proti – ģenētisks tests, ar kura palīdzību var noteikt to, vai uz Sanitas audzēja šūnām konkrētie medikamenti iedarbojas visefektīvāk. Šāda testa izmaksas ir 3267 eiro, tāpēc jaunās sievietes māte atkārtoti vēršas pie līdzcilvēkiem, ar lūgumu palīdzēt. 

Tāpat Sanitas ģimene ar “Facebook” palīdzību meklē dažādus dabā atrodamus augus, kas varētu palīdzēt ārstniecības procesā. 

Visu informāciju par Sanitas Zutes ārstēšanas gaitām var lasīt šeit.

Turpināt ziedot Sanitai var vietnē Ziedot.lv

Par ko ir stāsts

Šā gada augusta beigās 31 gadu vecā Sanita, kura ir 10 gadus veca dēla mamma, lūdza lcilvēku palīdzību savas dzīvības glābšanā.

Sanita ir modele, daudzi viņu atpazīs Latvijā iemīļotu produktu reklāmās, dažās arī kopā ar dēlu. Darba dēļ Sanita daudz laika pavadījusi ārpus Latvijas. “2016. gadā man bija vislabākā manas dzīves vasara, bija iespēja pavadīt to ar savu 8 gadu veco dēlu Ibizā. Viss šķita pārāk labi, lai būtu patiesība”, atzīst Sanita. Drīz pēc tam Sanita sajuta veselības problēmas, domāja, ka tas saistīts ar darba slodzi. Taču pavisam drīz jau tika uzzināts patiesais sliktās pašsajūtas cēlonis – dzemdes kakla vēzis. Tika nozīmēta operācija, taču Sanita meklēja alternatīvas iespējas ārvalstu klīnikās. Viņa ārstējās ar saudzējošām metodēm, lai maksimāli attālinātu un varbūt pat izvairītos no operācijas. Šovasar Sanita devās uz klīniku Londonā. Viņas veselības stāvoklis strauji pasliktinājās, viņa cieta stipras sāpes, strauji zaudēja svaru, kas arī ierobežo šobrīd iespējamās ārstniecības iespējas. 

Sanita atteicās no Latvijā piedāvātās paliatīvās aprūpes un, pateicoties lcilvēku palīdzībai, kopš septembra sākuma Sanita ārstējas Vācijas Integratīvās medicīnas onkoloģiskajā klīnikā Hospital Dr. Herzog, kas piedāvā saudzējošu, organisma pašatveseļošanās spēkus stiprinošu terapiju kopā ar ķīmijterapiju. Pēc ārstēšanās Sanita vairs necieš stiprās sāpes, kas liedza naktīs gulēt, viņai ir svara pieaugums, kas  liecina, ka jaunā sieviete atgūst spēkus turpmākai cīņai ar smago slimību. Sanitai veikta asinspārliešana, 18 hipertermijas procedūras un citas manipulāciijas, viņa veiksmīgi pārcietusi pirmo ķīmijterpijas procedūru. Divdesmit sešu dienu ārstniecība izmaksājusi 19 020,70 eiro, Sanitai veikti izmeklējumi un medicīniskas manipulācijas arī citā klīnikā - Asklepios Klinik Lich.