foto: Facebook.com
Ar vēzi sirgstošā modele Sanita Zute uz laiku pamet Vācijas klīniku, lai atgrieztos Latvijā
Dzīvības loterija
2018. gada 3. novembris, 11:00

Ar vēzi sirgstošā modele Sanita Zute uz laiku pamet Vācijas klīniku, lai atgrieztos Latvijā

Jauns.lv

Ar dzemdes kakla vēzi sirgstošā 31 gadu vecā modele Sanita Zute ar savu māti Judīti pēc divu mēnešu pavadīšanas Vācijas Integratīvās medicīnas onkoloģiskajā klīnikā nu atgriezušās Latvijā. Sociālajā tīklā “Facebook” Sanitas māte raksta: “Esam Latvijā jau otro dienu, kaut arī atgriezties bija plānots krietni ātrāk!”.

Sanita pārcietusi divus lokālus ķīmijterapijas kursus, kuru spēcīgo blakusparādību dēļ, nācies atlikt braucienu uz Latviju. 

Uz mājām nolemts atbraukt, lai atpūstos kopā ar tuviniekiem un atgūtu spēkus, Judīte nenoliedz, ka brauciena mērķis bijis sakārtot arī papīra lietas, jo tas mūsu valstī esot būtiskāk par cilvēka veselības stāvokli, viņa uzsver. 

“Atlidojām uz Latviju augstākajā servisa līmenī, Sanitai tika nodrošināta gultas vieta lidmašīnā. Pēc atpūšanās Latvijā, meitai būs jāturpina ārstēšanās Vācijas klīnikā, kur tiks turpināta lokālā ķīmijterapija,” stāsta modeles māte. 

Sanitas atveseļošanās process virzoties uz priekšu, taču, lai to varētu turpināt, joprojām nepieciešama ziedotāju palīdzība. 

Palīdzēt Sanitai Zutei iespējams ar portāla Ziedot.lv starpniecību. To var izdarīt šeit!

Jau vēstīts, ka cilvēki pauduši neizpratni, kāpēc turpinās ziedojumu vākšana ar vēzi slimajai modelei Sanitai Zutei, ja “Ziedot.lv” mājaslapā norādītā summa jau saziedota ar uzviju. Sanitas māte Judīte sociālā tīkla “Facebook” atbalsta grupā sniegusi skaidrojumu – ziedojumi joprojām nepieciešami, jo ārstēšana turpinās, nav vien skaidrs, cik līdzekļi vēl būs nepieciešami.

Tāpat vēstījām, ka Sanita ārstējas Vācijas Integratīvās medicīnas onkoloģiskajā klīnikā pie dr. Hercoga, kas piedāvā saudzējošu, organisma pašatveseļošanās spēkus stiprinošu terapiju kopā ar ķīmijterapiju.

Sanitai veikta asinspārliešana, 18 hipertermijas procedūras un citas manipulāciijas, viņa veiksmīgi pārcietusi pirmo ķīmijterpijas procedūru. 26 dienu ārstniecība izmaksājusi 19 000 eiro, par tiem Sanitai veikti izmeklējumi un medicīniskas manipulācijas arī citā klīnikā.

Kā Sanita nonāca līdz diagnozei - vēzis, vari lasīt šeit.