Mājas aptieciņa
2018. gada 25. septembris, 06:16

Mammu, es gribu būt gudrs! Vai bērna spējas un sekmes nosaka DNS?

Karlīna Timofejeva

Vai atceraties krustmāti Lienīti, kura Latvijas Televīzijas mazajiem skatītājiem mācīja skaisti dziedāt? “Nav tāda bērna, kuram nevarētu iemācīt dziedāt, vajag tikai ar viņu strādāt,” – viņas spēcīgā pārliecība bija mans virzītājspēks nākotnes profesijas izvēlē.

Nu es esmu trejmeitiņu māmiņa un “krustmāte Lienīte” ķipariem, kas pēc gada uzsāks savas pirmās skolas gaitas. Un atzīšos, ar strādāšu ne vienmēr var panākt labāko rezultātu.

Gan mājās, gan darbā esmu bieži nonākusi situācijās, kad mazajiem pacietība zudusi, telpā valda niķīga atmosfēra un reizēm pat agresija. Protams, tas ne tikai sabojā noskaņojumu pat lādzīgākajam knēvelītim, bet arī traucē jaunu burtiņu apguvei un mācību procesam kopumā.
Tas tad nu arī bija iemesls, kāpēc sāku interesēties un meklēt informāciju, kā šo situāciju mainīt, uzlabot, un pats galvenais – kas ir cēloņi un iemesli šādai bērnu uzvedībai.
Iedziļinoties problēmu analizējošos rakstos un pētījumos, nonācu pie secinājuma, ka nevis lutināšana, nepareiza audzināšana vai bērna spējas ir šāda rezultāta pamatā, bet gan uzturs un vitamīnu kopums, ko bērns uzņem, vai tieši pretēji neuzņem, ikdienā.

Omega 3 ir īpaši svarīgas vēl bērniņam atrodoties mammas vēderā

Pirmais, ko neskaitāmie pētījumi apliecina, auglim ir ļoti svarīgi uzņemt Omega 3 taukskābes. Tās ir nepieciešamas gan viņa fiziskajai, gan arī psihiskajai attīstībai. Visefektīvākais variants būtu šīs Omega 3 taukskābes uzņemt topošajai māmiņai gan jau plānojot mazuļa ieņemšanu, gan arī visu grūtniecības laiku.  Jo kā saka – gudri vecāki paredz vismaz 3 soļus uz priekšu.

Omega 3 taukskābes spēlē neatņemamu lomu gandrīz visos mazuļa attīstības posmos. Neapstrīdama to ietekme ir arī veiksmīgai smadzeņu darbības attīstībai esot kā māmiņas puncī, tā arī piedzimstot. Tikko dzimuša zīdaiņa smadzenes sver apmēram 380 gramus. Taču ap 2 gadu vecumu to svars var sasniegt līdz pat 1.1 kilogramam. Smadzenes ir tieši tas orgāns, kurā dabiski ir visvairāk Omega 3 taukskābes (DHS). Šīs unikālās taukskābes ir ar elastīgu struktūru, tādēļ tās ļoti viegli veido smadzeņu šūnu membrānu. Omega 3 taukskābju papildus uzņemšana sekmē normālu smadzeņu darbību.

Arī pirmās skolas gaitas nav iedomājas bez Omega 3

Balstoties uz zinātniskiem faktiem, speciālisti apstiprina, ka papildus uzņemot Omega 3 taukskābes, bērniem var uzlaboties atmiņa un koncentrēšanās spējas. Tas notiek pateicoties tam, ka Omega 3 sekmē smadzeņu asins apgādi. Tieši Omega 3 trūkums organismā tiek saistīts arī mazuļa nomāktību, niķīgumu un garastāvokļa svārstībām. Un kā gan bērns varētu vēlēties apgūt kaut ko jaunu, ja pats jūtas slikti? Šo, pētījumos rasto apgalvojumu, apliecina arī pierādījums, ka Omega 3 taukskābju deficīts visvairāk ir novērots tieši hiperaktīviem bērniem. Un tādi mūsdienās nav retums.

Pētījumi pierāda arī to, ka Omega 3 pozitīvi ietekmē bērna prāta funkcijas – tās regulāri uzņemot, bērnam ir vieglāk apgūt lasītprasmi, rakstītprasmi, atmiņa veidojas noturīgāka un nervu sistēma var stabilizēties. Oksfordas skolās veiktie zinātniskie pētījumi pierādīja, ka bērni, kas uzturā uzņem Omega 3 taukskābes, sasniedz daudz augstākus rezultātus mācībās, aktīvāk piedalās skolas sabiedriskajās aktivitātēs un gūst panākumus dažādās olimpiādēs, salīdzinot ar tiem bērniem, kuru vecāki nav pievērsuši uzmanību un bagātinājuši lolojumu uzturu ar Omega 3.

Krila eļļa - Omega 3 pilnīgākajā formā

Tagad zinot šo un iepazīstoties ar jauniem, manu audzināmo vecākiem, es cenšos vērst vecāku uzmanību tam, cik svarīgs ir pilnvērtīgs un saplānots bērna uzturs. Un cik neiedomājams tas ir bez Omega 3 taukskābēm. Apzinos to, ka zivis mēdz būt audzētas mākslīgi, piebarojot ar antibiotikām, vai zvejotas jūrās, kur ūdens ir piesārņots. Tāpēc neaizraujos ar lielveikala lašu iegādi. Savām meitām par efektīvāko alternatīvu Omega 3 uzņemšanai esmu izvēlējusies pašmāju farmācijas zīmola LYL love your life® uztura bagātinātāju LYL Krila eļļa KID. Šo produktu iesaku arī savu audzināmo ķiparu vecākiem.

LYL Krila eļļa KID ir dabīgi iegūta Omega 3 no Antarktiskais krila, papildināta ar vitamīniem A, C, D3 un E. Vienā iepakojumā ir 30 krila eļļas želejas lācīši ar dabīgu ābolu, apelsīnu un aveņu garšu. Bērni tos atzīst par gardiem, vecāki – organismam vērtīgiem. Un, pats galvenais ir tas, ka produkts nesatur ģenētiski modificētus produktus un krāsvielas.

Mēs visi mazo brīnumu vecāki vēlamies, lai mūsu bērni ir labākie, gudrākie, dzīvespriecīgākie, un pats galvenais – veseli un laimīgi. Un lai šo realizētu, palīgā varam ņemt aptiekas plauktos atrodamo LYL Krila eļļa KID.

Septembrī -30% atlaide LYL Krila eļļa KID želejas lācīšiem Euroaptieka aptiekās un www.well24.eu
Plašāku informāciju meklējiet www.lyl.eu.

Uztura bagātinātājs. Uztura bagātinātājs neaizstāj pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu.

Reklāmas raksts sadarbībā ar LYL love your life®