Kāpēc ārsti tik bieži iesaka lietot zivju eļļu?
Izlasi etiķeti! Zivju eļļas galvenais kvalitātes rādītājs ir Omega 3 taukskābju daudzums.
Dabasspēks

Kāpēc ārsti tik bieži iesaka lietot zivju eļļu?

Jauns.lv

Veselībai vērtīgās nepiesātinātās Omega 3 taukskābes organismā neveidojas, tāpēc tās jāuzņem ar uzturu – dziļūdens zivīm vai papildus – zivju eļļas veidā.

Pierādīts, ka zivju eļļā esošajām Omega 3 taukskābēm piemīt izteikts sirdi aizsargājošs efekts, jo tās samazina kopējā holesterīna līmeni, saslimstību un mirstību no sirds un asinsvadu slimībām, kā arī pēkšņas nāves risku. Šis ir viens no svarīgākajiem iemesliem, kādēļ ārsti iesaka lietot zivju eļļu un tīrus Omega 3 taukskābju preparātus.

Svarīgi:

zivju eļļas galvenais kvalitātes rādītājs ir Omega 3 taukskābju daudzums. Pārējie vitamīni – A, E un D – ir pievienoti, jo tie darbojas kā antioksidanti, lai saglabātu Omega 3 taukskābes un zivju eļļu svaigu. Veseliem cilvēkiem dienā ieteicamā profilaktiskā Omega 3 deva ir 500 mg, bet sirds slimniekiem – 1000 mg un vairāk.

Ievēro:

zivs šķirne, pievienotās piedevas vai iepakojums nav eļļas kvalitātes rādītājs. Vērtīgākā eļļa ir tā, kura satur vairāk Omega 3 taukskābes.

Der zināt:

Omega 3 samazina sirds un asinsvadu problēmas, holesterīna līmeni, artrīta izpausmes, garastāvokļa svārstības, nogurumu, ādas, matu un nagu problēmas, astmu, diabētu un asinsspiedienu.  

Lasi etiķeti:

tur norādīts Omega 3 daudzums. Divas svarīgākās Omega 3 taukskābes ir EPS (eikozapentaēnskābes) un DHS (dokozaheksaēnskābe). Tās ir atrodamas jūras produktos un nepieciešamas katrai šūnai smadzenēs, acīs, asinsvados un locītavās.

Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Shutterstock, publicitātes foto