foto: Shutterstock
Pēc smaga gaļas ēdiena uzkod ananasu! Un citi iemesli, kāpēc šie augļi ir veselīgi
Tauku šķelšana ir tikai viens no veidiem, kā veselībai var palīdzēt šie eksotiskie augļi.
Dabasspēks
2017. gada 24. aprīlis, 09:35

Pēc smaga gaļas ēdiena uzkod ananasu! Un citi iemesli, kāpēc šie augļi ir veselīgi

"100 Labi Padomi"

Pastāv uzskats, ka ananass palīdz atbrīvoties no liekā svara, jo tas sadedzina taukus. Sava taisnība tajā ir, taču bromelīns – ferments, kuru satur ananass, – organismam tikai palīdz tauku sašķelšanas procesā, bet zemādas tauku slāni tas nekādi nesamazinās.

Lai atvieglotu tauku sašķelšanas procesu, mazinātu smaguma sajūtu kuņģī un neradītu citus gremošanas traucējumus, gabaliņu ananasa var uzkost pēc tam, kad apēsta porcija gaļas vai cita sātīga un smaga ēdiena.

foto: Shutterstock

Ananasam ir arī citas lieliskas īpašības. Tas bagātīgi satur B vitamīnu, tāpēc tiem, kuri šo augli ēd bieži, nemēdz būt slikts garastāvoklis, viņus nemoka bezmiegs.  B vitamīns labvēlīgi ietekmē ādas izskatu, nagu, matu veselību.

foto: Shutterstock

Ananasi ir bagāti arī ar kāliju, kas nepieciešams sirdij un asinsvadiem, tajos esošais dzelzs veicina skābekļa uzņemšanu, magnijs stiprina nervus un novērš nervu spazmas, cinks uzlabo ādas elastību. Šo augli iespējami biežāk ēst ieteicams hipertonijas slimniekiem, jo tas ir urīndzenošs, tātad ātri pazemina asinsspiedienu.