Skābētu gurķīšu sula – tagad tu nožēlosi, ka to izlēji
Tautas gudrība vēstī, ka skābētu gurķīšu vai kāpostu sula palīdz atrisināt vairākas veselības problēmas.
Dabasspēks
2016. gada 24. jūnijs, 08:02

Skābētu gurķīšu sula – tagad tu nožēlosi, ka to izlēji

Jauns.lv

Probiotiķi jeb labās baktērijas mūsdienās tiek uzskatīti teju par brīnumlīdzekli pret visām kaitēm. Tā varbūt gluži nav, taču nav noliedzams, ka tie patiešām labi palīdz pret disbakteriozi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Runājot par probiotiķiem, lielākā daļa iedomājas īpašas piedevas vai jogurtus. Taču probiotiķus satur ne tikai piena produkti. Nepelnīti aizmirsti ir arī skābēti dārzeņi, piemēram, skābi gurķīši vai kāposti. Dārzeņi, kas tiek gatavoti ar sāli, saglabā labās baktērijas, bet, marinējot etiķī, probiotiķi pazūd. Tautas gudrība vēstī, ka skābētu gurķīšu vai kāpostu šķidrums palīdz atrisināt dažas veselības problēmas. Tā sauktā skābētu gurķīšu vai kāpostu sula palīdz atslābināt savilktus muskuļus, jo tajā ir daudz elektrolītu. Pāris ēdamkarotes sulas ielejiet ūdens glāzē un izdzeriet.

Šāds šķidrums palīdz normalizēt arī kuņģa un zarnu trakta darbību. Tāpat arī karstā ūdenī iepilināta skābētu dārzeņu sula noderēs kakla skalošanai – tai ir dezinficējošas īpašības. Procedūru veic, kad kaklā kņudina – pirms gulētiešanas. Savukārt no rīta izdzerta glāze ar šo lielisko šķidrumu veicinās vielmaiņu un palīdzēs regulēt svaru. Un, protams, nevar nepieminēt, ka šī sula ir klasisks dzēriens, ko lieto, lai piesietu dūšu pēc alkohola lietošanas.

Kasjauns.lv / Foto: Shutterstock