Brīvdienās vārām frikadeļu zupu! Recepte vēl gardākai versijai
foto: Shutterstock
Ātri un gardi!
Garšīgi

Brīvdienās vārām frikadeļu zupu! Recepte vēl gardākai versijai

Mammamuntetiem.lv

Kurš latvietis gan nav ēdis frikadeļu zupu? Šo vienkāršo un parasto zupu varam padarīt pavisam neparastu, liekot lietā fantāziju. Izmēģini!

Sastāvdaļas:

5 lieli kartupeļi
2 burkāni
0,5 kg maltās gaļas
garšvielas / ķiploks
nedaudz smalko makaronu (nūdelītes)
zaļumi
skābs krējums pasniegšanai

Gatavošana:

  • Katlā ielej apmēram 4l ūdens, liek vārīties.
  • Nomizo kartupeļus un burkānus.
  • Kartupeļus sagriež kubiņos, burkānus sarīvē uz sakņu rīves.
  • Kad ūdens uzvārījies, tajā liek kartupeļus, burkānus un garšvielas.
  • Pa to laiku gatavo frikadeļu masu.
  • Maltajai gaļai pievieno ķiploku, sāli, piparus un nedaudz aukstu ūdeni.
  • Masu sastrādā.
  • Kad kartupeļi un burkāni ir pavārījušies, pievieno smalkos makaroniņus.
  • Veido nelielas frikadelītes, tās pievieno zupai.
  • Zupu vāra gatavu, izgaršo.
  • Pasniedz ar zaļumiem un/ vai skābu krējumu.

Recepte: Agita Gabrāne