Ātri un gardi!
Garšīgi
2017. gada 1. aprīlī, 12:19
Brīvdienās vārām frikadeļu zupu! Recepte vēl gardākai versijai
Kurš latvietis gan nav ēdis frikadeļu zupu? Šo vienkāršo un parasto zupu varam padarīt pavisam neparastu, liekot lietā fantāziju. Izmēģini!
Sastāvdaļas:
5 lieli kartupeļi
2 burkāni
0,5 kg maltās gaļas
garšvielas / ķiploks
nedaudz smalko makaronu (nūdelītes)
zaļumi
skābs krējums pasniegšanai
Gatavošana:
- Katlā ielej apmēram 4l ūdens, liek vārīties.
- Nomizo kartupeļus un burkānus.
- Kartupeļus sagriež kubiņos, burkānus sarīvē uz sakņu rīves.
- Kad ūdens uzvārījies, tajā liek kartupeļus, burkānus un garšvielas.
- Pa to laiku gatavo frikadeļu masu.
- Maltajai gaļai pievieno ķiploku, sāli, piparus un nedaudz aukstu ūdeni.
- Masu sastrādā.
- Kad kartupeļi un burkāni ir pavārījušies, pievieno smalkos makaroniņus.
- Veido nelielas frikadelītes, tās pievieno zupai.
- Zupu vāra gatavu, izgaršo.
- Pasniedz ar zaļumiem un/ vai skābu krējumu.
Recepte: Agita Gabrāne