Atsvaidzinošas kafijas receptes vasarai
foto: Publicitātes foto
Garšīgi

Atsvaidzinošas kafijas receptes vasarai

Reklāmas projekts

Vasara ir īstais laiks, lai eksperimentētu ar aukstiem un viegliem kafijas dzērieniem.

Mēs, ArabikaKafija.lv, esam sagatavojuši četras vienkāršas, gardas un vasarīgi svaigas receptes – lieliski piemērotas gan nesteidzīgām brīvdienām, gan ikdienas enerģijas devai.

Jebkuru no šīm receptēm vari pagatavot arī ar mūsu bezkofeīna kafiju. Mēs izmantojam 100 % arabika pupiņas no rūpīgi izvēlētiem reģioniem. Tās nodrošina bagātīgu, samtainu garšu ar vieglu saldumu un delikātiem riekstu un šokolādes toņiem. Pateicoties dabīgajam kofeīna izņemšanas procesam, tiek saglabāts īstais kafijas aromāts un pilnīgais garšas profils.

1. Aukstā kokosriekstu latte

Eksotiska, maiga, dabiski salda un patīkami atsvaidzinoša.

Izmēģini ar Etiopijas kafiju – tās saldums ideāli sader ar kokosriekstu piena krēmīgumu!

Sastāvdaļas:

  • 50 ml atdzesētas Etiopijas kafijas
  • 15 ml kokosriekstu piena
  • ledus
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta vai vaniļas cukura

Pagatavošana:

  1.  Pagatavo espreso un ļauj tam atdzist.
  2.  Glāzē ieber ledu, pielej kokosriekstu pienu, vaniļas ekstraktu (vai vanilīna cukuru) un kafiju.
  3.  Samaisi un pasniedz!
foto: Publicitātes foto

2. Kafijas limonāde

Skābeni salda, ar dzirkstošu tekstūru un kofeīna enerģiju – ideāli karstām dienām.

Kafijas limonādei iesakām izmantot Kenijas kafiju. Tās izteiktā garša lieliski papildina citrona svaigumu un piešķir dzērienam bagātīgu, atsvaidzinošu raksturu.

Sastāvdaļas:

  • 50 ml cold brew Kenijas kafijas

Cold brew ir malta kafija, kas tiek pārlieta ar aukstu ūdeni un noturēta ledusskapī vairākas stundas (parasti 12–24). Šajā procesā iegūst maigu, mazāk skābenu un īpaši atsvaidzinošu kafiju.

  • 100 ml gāzēta ūdens vai tonika
  • 50 ml svaigi spiestas citrona sulas (apmēram 1 liels citrons)
  • 1 tējk. cukura sīrupa vai medus
  • ledus

Pagatavošana:

  1.  Sajauc citrona sulu ar sīrupu vai medu.
  2.  Pievieno gāzēto ūdeni vai toniku.
  3.  Pievieno ledu.
  4.  Lēnām pārlej kafiju.
foto: Publicitātes foto

3. Aukstais banānu un kafijas smūtijs

Salds, krēmīgs un barojošs – ideāls brokastu vai pēcpusdienas kārums.

Šim smūtijam īpaši iesakām izmantot Nikaragvas kafiju. Tā ir izcila, maigi salda kafija ar bagātīgu aprikožu un papaijas aromātu, kas lieliski papildina banānu un kakao nianses.

Sastāvdaļas:

  • 1 saldēts banāns
  • 50 ml Nikaragvas espreso
  • 100 ml mandeļu vai auzu piena (var izmantot arī klasisko pienu)
  • 1 tējk. kakao
  • pēc izvēles: čia sēklas, kokosriekstu skaidiņas, svaigas ogas

Pagatavošana:

  1. Sablendē visas sastāvdaļas līdz viendabīgai konsistencei.
  2. Lej glāzē vai bļodā.
  3. Dekorē ar izvēlētajiem papildinājumiem.
foto: Publicitātes foto

4. Svaigā aveņu ledus kafija

Ogu saldums, piena maigums un kafijas nots – viss vienā glāzē. Estētiski, atsvaidzinoši – lieliski piemērota vasaras baudījumam.

Svaigajai aveņu ledus kafijai iesakām Aromatico e Cremoso kafiju, jo tās vieglā, krēmīgā garša izceļ gan kafijas nianses, gan aveņu saldumu, radot patīkamu atsvaidzinošu līdzsvaru.

Sastāvdaļas:

  • 50 ml Aramatico e Cremoso espreso
  • 6–8 svaigas vai saldētas avenes
  • 1 tējk. kļavu sīrupa, medus vai cukura sīrupa
  • 100 ml piena
  • ledus
  • dekorēšanai: piparmētru lapiņas, dažas avenes

Pagatavošana:

  1. Sablendē avenes ar izvēlēto saldinātāju līdz viendabīgai konsistencei.
  2. Glāzē ieber ledu.
  3. Pārlej aveņu masu ledum.
  4. Uzmanīgi pielej pienu, lai veidotos atšķirīgs slānis.
  5. Virs piena lēnām pārlej atdzesēto espreso.
foto: Publicitātes foto

5. Espreso un kolas kokteilis

Krēmīgs, dzirkstošs un neparasts. Dzirkstošā kola piešķir svaigumu, espreso ienes bagātīgu kafijas noti ar nelielu rūgtumu, bet saldējums piešķir krēmīgumu un saldumu, kas visu apvieno neparastā garšas pieredzē.

Iesakām izmantot mūsu Espresso100 % arabika kafiju. Tās sabalansētā, bagātīgā garša piešķir nepieciešamo dziļumu un kontrastu starp kolas saldumu un saldējuma maigumu.

Sastāvdaļas:

  • 50 ml espreso 100 % arabika
  • 150 ml kolas
  • 1 bumbiņa vaniļas saldējuma
  • ledus

Pagatavošana:

  1. Glāzē liec ledu un pārlej ar kolu
  2. Pievieno espreso, apmaisi.
  3. Liec virsū saldējuma bumbiņu.
foto: Publicitātes foto

Izmēģini un dalies!

Aicinām izmēģināt šo kafijas dzērienus, dalīties ar rezultātiem savos sociālajos tīklos, un neaizmirsti atzīmēt mūs @arabikakafija.lv@ArabikaKafija.lv.

Un, ja meklē īsto kafiju savam dzērienam, atrodi to šeit: arabikakafija.lv