Cieti avokado nogatavojas dienas laikā: šefpavārs atklāj slepenu metodi
foto: Pexels.com
Kuram gan patīk cieti avokado...
Noderīgi ikdienā

Cieti avokado nogatavojas dienas laikā: šefpavārs atklāj slepenu metodi

Monika Zvaigzne

Jauns.lv

Avokado uz grauzdiņa ir ideāls apvienojums garšīgām un barojošām brokastīm, lai gan gaidīt, kad auglis nogatavojas, var sagādāt ne mazums neērtību. Ja atstāj avokado pašu par sevi, tam būs nepieciešama gandrīz nedēļa, lai sasniegtu ideālo stāvokli.

Laikraksts "Express" raksta, ka šefpavārs Džefs, kulinārijas eksperts ar vairāk nekā 25 gadu pieredzi restorānu industrijā, apgalvo, ka avokado nogatavojas ātrāk, ja to glabā papīra maisiņā kopā ar dažiem augļiem.

"Tā ir pārbaudīta metode, kas paredz papīra maisiņa izmantošanu mājīgas, pārpasaulīgas vides radīšanai jūsu avokado. Ievietojiet avokado papīra maisiņā un sasieniet augšējo daļu, lai to cieši aizvērtu, tas ļaus avokado nogatavoties ātrāk. Procesa paātrināšanai iemetiet tur ābolu vai banānu, kas arī izdala gāzi etilēnu un paātrina nogatavošanās procesu," dalījās eksperts.

Ievietojiet šo maisiņu siltā, gaišā vietā, piemēram, ledusskapja augšdaļā vai blakus logam. Etilēna gāzes un siltuma kombinācija vēl vairāk "paātrinās nogatavošanās procesu".

"Jau pēc vienas vai divām dienām jums būs nogatavojies avokado," paskaidroja šefpavārs. Ja jūs "ļoti steidzaties un jums ir vajadzīgi nogatavojušies avokado pēc iespējas ātrāk", cepeškrāsns var kļūt par slepenu ieroci, apgalvo profesionālis. Tomēr, lai arī siltums mīkstinās avokado, tam nebūs tādas pašas faktūras kā dabīgam nobriedušam auglim.

Ja nesatraucaties par garšu, ietiniet avokado folijā un nolieciet uz cepamā papīra. Cepiet zemākajā temperatūrā dažas minūtes. Uzmaniet to, lai nepārceptu, bet pirms lietošanas atvēsiniet.