3dienas
1stundas
30minūtes
52sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Latvijai sensacionāls sudrabs pasaules čempionātā spiningošanā no laivas
foto: Jānis Zareckis
Trīs dienas ilgušajās sacensībās mūsu vīri kopā noķēra 67 līdakas, no kurām lielākā bija 105 cm gara.
Noderīgi ikdienā

Latvijai sensacionāls sudrabs pasaules čempionātā spiningošanā no laivas

Padomu nodaļa

Jauns.lv

Latvijas izlases komanda izcīnījusi sudraba medaļas pasaules čempionātā spiningošanā no laivas, apspēlējot tādās makšķerēšanas sporta lielvalstis kā ASV, Franciju, Angliju un Itāliju.

15. pēc kārtas šajā makšķerēšanas disciplīnā organizētais pasaules čempionāts norisinājās Īrijā Upper Lough Erne ezera ūdeņos. Latviju šajās meistarsacīkstēs pārstāvēja divas ekipāžas ar savām laivām - Aleksandrs Zareckis / Ruslans Baranovs un  Vitālijs Vilcāns / Staņislavs Osipovs. Latvijā šie vīri veido komandu Lucky John, bet Īrijā kā Latvijas izlase tie izgāja uz starta kopā ar vēl 14 vadošo makšķerēšanas sporta lielvalstu izlasēm.

Trīs dienas ilgušajās sacensībās mūsu vīri kopā noķēra 67 līdakas, no kurām lielākā bija 105 cm gara. Ar milzīgu pārsvaru uzvarēja Lietuva, kas ir ne mazāk sensacionāls panākums mūsu kaimiņvalstij, bet likumsakarīga bronza – mājiniekiem Īrijas izlasei. Individuālajā ieskaitē mūsu vadošajai ekipāžai Vitālijam Vilcānam ar Staņislavu Osipovu bronzas medaļas, piekāpjoties vien abiem lietuviešu pāriem.