Garšīgi

100 Labi padomi recepte: turku zirņu salāti ar ziedkāpostiem un āboliem

Padomu nodaļa

Jauns.lv

Turku, saukti arī par Turcijas, auna vai krokotajiem zirņiem, kā arī garbanzo pupām, ir augstvērtīgākie pākšaugi pasaulē. Zirņos ir nepiesātinātās taukskābes, A, B1, B2, B6 un C vitamīns, dzelzs, selēns un citi vērtīgi mikroelementi un minerāli. Tas ir izcils proteīna avots. Tāpēc – iekļauj turku zirņus savā ēdienkartē pēc iespējas biežāk!

Šo ārkārtīgi garšīgo salātu sagatavošanai vajag tikai 20 minūtes. Pietiks 3–4 ēdājiem.

Vajadzēs:

250 g konservētu turku zirņu, ½ neliela ziedkāposta, 2 nelieli āboli, 1 burkāns, 60 g Indijas riekstu, pāris zariņu pētersīļu

Mērcei:

½ citrona, 2 ēdk. olīveļļas, 2 ķiploka daiviņas, ½ čili pāksts, sagriezta ripiņās, 1 ēdk. Medus, 1 tējk. Sinepju

Soli pa solim

  1.  Pagatavo mērci: sakul eļļu ar citrona sulu, medu, sinepēm, čili, rīvētu ķiploku un šķipsnu sāls.
  2.  Sarīvē vai plāni sagriez ziedkāpostu. Burkānu sarīvē smalkos, ābolus – rupjākos salmiņos. Nokās turku zirņus. Viegli apgrauzdē Indijas riekstus. Sakapā pētersīļus.
  3.  Liec visu bļodā un sajauc ar mērci. Pasniedz nekavējoties.