Dažas spožas idejas, kur vēl labi noder papīra dvielis
foto: Shutterstock
Ceptus vai eļļā fritētus produktus pēc izņemšanas no pannas vai katla uzliek uz vairākās kārtās salocīta papīra dvieļa, lai liekās taukvielas iesūcas papīrā.
Noderīgi ikdienā

Dažas spožas idejas, kur vēl labi noder papīra dvielis

Padomu nodaļa

"100 Labi Padomi"

Sauss vai viegli samitrināts papīra dvielis noder daudzos sadzīviskos gadījumos - sēņu tīrīšanai, zupu attaukošanai, taukvielu daudzuma samazināšanai produktos un garšaugu svaiguma saglabāšanai.

* Sēņu tīrīšanai. Lielākajai daļai sēņu nepatīk lieks slapjums, tāpēc, ja vien tās nav trakoti aplipušas ar smiltīm, skujām un gružiem, notīrīšanai labāk izmantot papīra dvieli. It sevišķi labi tas der gaileņu, šampinjonu, baraviku un stingro sēņu tīrīšanai. Ar sausu vai viegli samitrinātu papīra dvieli noberž gan sēnes cepurīti, gan kātiņu.

* Zupu, mērču un buljonu attaukošanai. Ja zupa, mērce vai buljons sanācis visai trekns – tāds, ka tauki pa virsu peld, – tad, liekot lietā papīra dvieli, to var padarīt liesāku. Papīra dvieļa gabalu pārloka uz pusēm vai saloka vēl mazāku un lēnām velk pa šķidruma virsu. Papīrs uzsūc virspusē peldošos taukus. 

* Taukvielu daudzuma samazināšanai. Apceptas speķa un treknas gaļas šķēles, zivju gabalus, eļļā fritētus produktus pēc izņemšanas no pannas vai katla uzliek uz vairākās kārtās salocīta papīra dvieļa, lai liekās taukvielas iesūcas papīrā.

* Garšaugu svaiguma saglabāšanai. Ja garšaugus, piemēram, pētersīļus, rozmarīnu, lupstāju u. c. ievīsta diezgan mitrā papīra dvielī un ieliek ledusskapī, tie saglabājas svaigi ilgāk nekā tad, ja tos ieliek polietilēna maisiņā.