Piedalies arī tu recepšu konkursā “Manai ģimenei garšo!”
foto: 100 Labi padomi
Garšīgi

Piedalies arī tu recepšu konkursā “Manai ģimenei garšo!”

100 Labi padomi

Jauns.lv

Viss, kas saistīts ar ēdienu, joprojām ir ārkārtīgi populārs, ne velti pārdotāko grāmatu topā ir pavārgrāmatas. Un ne jau tikai Džeimija Olivera, bet visplašākā entuziastu loka. Savukārt influenceru publicētās receptes sociālajos tīklos pelna sirsniņu tūkstošus. Tiesa, reti kurš Latvijas garšas eksperts dalās ar savas ģimenes iecienītākajām receptēm, daudz biežāk izmanto pasaulslavenu pavāru vai atzītu blogeru aprobētās, tāpēc šķiet, ka nu mēs pārtiekam tikai no suši, mīdijām baltvīnā, cepta avokado un beļģu vafelēm.

Žurnāla “100 labi padomi” komanda ir citās domās – suši un avokado nav ne vainas, bet gribam cildināt savu, tāpēc izsludinām konkursu “Manai ģimenei garšo!”.

Ar šo konkursu vēlamies parādīt, cik lieliski, daudzveidīgi, gardi un, svarīgākais, arī mūsdienīgi ir latviskie ēdieni, kurus grams gramā pēc omes receptes vai vieglu roku Mārtiņa Sirmā gaumē ceļam galdā reizēs, kad visi sanākam kopā. Jo tieši šādas reizes arī ir svētki.

Kā tas notiks? Sūti ģimenē, dzimtā, draugu un kaimiņu lokā augstu vērtēto ēdienu receptes uz 100padomi@rigasvilni.lv un mēs tās dosim pieredzes bagātām un vēlīgām saimniecēm izvērtēšanai, lai atrastu vislatviskākos mūsdienu Latvijas ēdienus. Būsim pateicīgi, ja receptei pievienosi fotogrāfiju, bet galvenais – stāstu, jo, kā zināms, ēdiens ar stāstu garšo daudz labāk!

Un tālāk? Konkursam atsūtītās receptes publicēsim žurnāla “100 labi padomi” speciālizlaidumā “Zelta receptes”, kas klajā nāks oktobra beigās. To recepšu autori, kuras saimnieču žūrija atzīs par iekļaujamām 2024. gada svētku mielastā, tiks aicināti uz saviesīgu pasākumu – meistarklasi “Mūsdienu Latvijas garša”.  Pārējiem būs izcilu recepšu krājums ar pievienoto vērtību – lauru lapām un smaržīgajiem pipariem aizdarīti stāsti par tradīcijām, sentimentu un pārmantoto no paaudzes paaudzē.

Iesūti savas receptes un saklāj svētku galdu kopā ar mums!