Garšīgi
2024. gada 3. jūlijā, 06:19
100 Labi padomi recepte: deserts ar ķiršiem
Clafoutis ir klasisks franču deserts. Patiesībā nekā sarežģīta, taču cik smalki tas skan – klafutī!
Būs vajadzīga vismaz 1,5 l ietilpības cepamforma. 45 minūtes. 8–10 personām.
Sastāvdaļas:
500 g ķiršu, 330 ml piena, 150 g cukura, 80 g miltu, 3 olas, 1 tējk. vaniļas cukura, 1 tējk. sviesta, ¼ tējk. mandeļu esences
1. Ķiršiem izņem kauliņus. Iesmērē cepamformu ar sviestu.
2. Trešdaļu cukura uzber ķiršiem un apmaisi. Noliec malā, kamēr gatavo mīklu.
3. Mīklai bļodā sablendē olas, miltus, atlikušās ⅔ cukura, vaniļas cukuru, mandeļu esenci un pienu.
4. Saber ķiršus cepamajā formā līdz ar radušos sulu un pārlej ar mīklu.
5. Cep krāsnī aptuveni 30 minūtes – līdz mīkla pilnībā sarecējusi. Clafoutis nav izgāžams no formas kā kūka – griez to gabalos un izcel ar lāpstiņu vai lielu karoti.