Garšīgi
2024. gada 11. jūnijs, 06:41

100 Labi padomi recepte: grilēta cūkas fileja sinepju un medus marinādē ar mazsālītiem gurķīšiem

Padomu nodaļa

Jauns.lv

100 Labi padomi recepte: grilēta cūkas fileja sinepju un medus marinādē ar mazsālītiem gurķīšiem

Mazsālīti gurķīši

½ kg nelielu gurķu, 3 ķiploka daiviņas, buntīte diļļu, graudu pipari, 2 tējk. sāls, 1 tējk. baltā cukura, ½ l gāzēta ūdens.

Cūkas fileja

cūkas fileja, 3 ēdk. eļļas, ½ citrona sula, 2 tējk. sinepju, 2 tējk., šķidrs medus, 2 ķiploka daiviņas, ½ tējk. sāls, malti melnie pipari, garšaugu maisījums.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Sulīga, aromātiska gaļa un kraukšķīgi gurķīši.

1. Gurķus nomazgā, nogriez galiņus un pārgriez gareniski uz pusēm. Ķiploku daiviņas sagriez gabaliņos. Dilles rupji sakapā. Sāli un cukuru ieber trauciņā,aplej ar nelielu daudzumu karsta ūdens un maisi,līdz izkūst.
2. Plastmasas maisiņā ar zip aizdari liec gurķus, pievieno ķiplokus, dilles un piparus.Lej maisiņā sāls un cukura maisījumu un pielej arī gāzēto ūdeni. Maisiņu rūpīgi noslēdz un sakrati. Liec gurķus ledusskapī savilkties uz vismaz 3–5 stundām.
3. Tikmēr pagatavo marinādi cūkgaļai. Traukā liec sinepes un medu, pielej citrona sulu, piespied vai pierīvē ķiploku. Pieber sāli, piparus, garšaugu maisījumu pēc izvēles un pielej eļļu. Kārtīgi samaisi un ar iegūto mērcītibagātīgi apsmērē fileju. Ļauj marinēties 30 minūtes.
4. Iekurini grilu (vai uzsildi grila pannu). Cep grilā 20–25 minūtes, ik pa laikam apgrozot,līdz gaļa gatava. Noņem no grila, pārklāj ar foliju un pirms pasniegšanas atstāj 10–15 minūtēm atpūsties. Pasniedz ar mazsālītajiem gurķīšiem.

Zināšanai

Ja mājās nav piemērota plastmasas maisiņa gurķu sālīšanai, droši vari tos gatavot bļodā vai citā traukā, Tikai raugi, lai tie visi ir pārklāti ar sālījumu.