foto: Lita Konopore/Facebook
Pateicoties čipam, runcis Muris pēc pusgada atgriežas mājās
Mūsu mīluļi
2024. gada 14. maijs, 05:09

Pateicoties čipam, runcis Muris pēc pusgada atgriežas mājās

Māris Puķītis

Jauns.lv

Lita Konopore “Facebook” dalījusies ar stāstu, kas apliecina, cik svarīgs ir mikročips arī kaķiem – viņa pārliecinājusies, ka tas darbojas kā biļete uz mājām. Pēc vairāk nekā pusgada ģimenē atgriezies Muris, kaut arī plusā ar diviem liekiem kilogramiem.

“Šis būs stāsts ar laimīgām beigām, bet tomēr arī par to, kā bezatbildīga sveša dzīvnieka savākšana ar domu, ka tā ir glābšana, radīja asaras divām ļoti atbildīgām un lieliskām ģimenēm. Muris bija ļoti mīlēts kaķis. Dzīvoja privātmājā un pieprasīja savu kaķa brīvību, tāpēc tika čipēts un reģistrēts LDC (Lauksaimniecības datu centrs). Viņam bija arī sava īstā eiropieša pase,” raksta Konopore.

Muris ļoti mīlēja cilvēkus, tāpēc viņa noķeršanai pat nevajadzēja izmantot ķeramlamatas. Mincis nokļuva kādas “dzīvnieku glābēju” biedrības “Facebook” lapā, kas tā vietā, lai pie veterinārārsta pārbaudītu, vai ir čips un noskaidrotu saimnieku, Muri jau tūlīt pēc atrašanas piedāvāja kā nevienam nevajadzīgu uz ielas izmestu kaķi. 

“Cilvēki, kam kļuva viņu žēl, paņēma Muri savās mājās, kur viņš kļuva ne tikai par Bariku, bet arī par braši barotu pelmeni ar +2 kilogramu lieko svaru. Mura saimnieki jau bija viņu apraudājuši, kad pēc vairāk nekā pusgada saņēma manu zvanu no klīnikas ar jautājumu, vai viņiem ir pazudis kaķis un vai viņi to gribētu atpakaļ. Jūs nevarat iedomāties, cik laimīgi bija tie cilvēki, uzzinot, ka Muris ir dzīvs. Viņi bija gatavi pamest visus sestdienas plānus un traukties viņam pakaļ,” turpina Konopore.

Veterinārārstei vēl bija priekšā nopieta saruna ar Barika saimniekiem, kas par šo telefona zvanu nenojauta. Konopore pat bija gatava liecināt tiesā, ja viņi kaķi atteiktos atdot, taču, par laimi, tie bija brīnišķīgi cilvēki, kuri nedomājot teica, ka gaidīs saimniekus.

“Tiesa, sieva sāka raudāt, jo mājās pie bērna taču būs jāatgriežas bez viņu iemīļotā Barika. Kāda ir stāsts morāle? Ja Tu atrodi svešu dzīvnieku un pat, ja viņš ir slims un traumēts (Muris bija veselāks par veselu), neizdomā savu paštaisno glābēja stāstu, kā viņš ir sists, nebarots un nemīlēts, jo Tu nevari zināt, kāds ir patiesais dzīvnieka ceļš līdz šim stāvoklim,” teic Konopore.

Pirmais, kas jādara - jāved dzīvnieku pie veterinārārsta meklēt viņa mikročipu, un Murim-Barikam tāds bija. “Viena bezatbildīga paštaisna ķēma dēļ viena ģimene jau pusgadu dzīvoja bēdās, tagad bēdās dzīvos otra. Bet tā visa varēja nebūt, ja “glābšana” būtu bijusi atbildīga,” norāda veterinārārste. Un aicina: “Hei, spalvainais, prasi savam saimniekam, lai arī tevi sačipē!”