foto: Pexels.com/cottonbro studio
Kas notiks ar ķermeni, ja katru dienu ēd banānus
Viens vidēja izmēra banāns satur aptuveni 105 kalorijas.
Garšīgi
2023. gada 18. decembris, 06:02

Kas notiks ar ķermeni, ja katru dienu ēd banānus

Jauns.lv

Daudzi cilvēki savā uzturā regulāri katru dienu iekļauj banānus - pievieno rīta pārslām vai ēd bez nekā, lai uzlādētos ar enerģiju pirms treniņa. Daži turpretī no banāniem izvairās.

Kā raksta "delish.com", diplomētā ārste dietoloģe Lorēna Manakere pastāstījusi, vai ir droši ēst banānus katru dienu.

Pēc ASV Lauksaimniecības ministrijas datiem, viens vidēja izmēra banāns satur aptuveni 105 kalorijas, 27 ogļhidrātus, 14 gramus cukura, 5 gramus šķiedrvielu un 422 mg kālija.

Tas ir arī labs avots citām uzturvielām, piemēram, C vitamīnam, B6 vitamīnam un elektrolītiem, ieskaitot magniju, nātriju un, protams, kāliju. Pēdējais - vitāli svarīgs šūnu un muskuļu funkcijām, kā arī sirds veselībai.

Šajā sakarā dietoloģe brīdināja, ka banāni nevar būt laba ikdienas izvēle visiem. Pēc viņas teiktā, šie augļi, iespējams, nav labākā izvēle tiem, kuri ievēro diētu ar zemu kālija saturu, vai tiem, kuriem pēc to ēšanas paaugstinās cukura līmenis asinīs.

Vienlaikus speciāliste piebilst, ka kopumā ēst vienu banānu dienā ir droši, tomēr tas tomēr atkarīgs no katra cilvēka individuālās veselības.

Viņa arī norādīja, ka banānu daudzums, ko cilvēks var apēst dienā, ir atkarīgs no pārējās viņa ikdienas uztura daļas. Tomēr vislabāk tiekties pēc līdzsvara it visā, uzver uztura speciāliste.

Tēmas