Šī slepenā sastāvdaļa padarīs ceptus kartupeļus ideālus!
foto: Pexels.com/Markus Winkler
Ne mazāk svarīgi ir izvēlēties pareizo kartupeļu šķirni.
Garšīgi

Šī slepenā sastāvdaļa padarīs ceptus kartupeļus ideālus!

Jauns.lv

Pieredzējušais gardēdis un šefpavārs Ričs Hārdings dalījies savā drošajā veidā, lai ceptos kartupeļus padarītu pirmklasīgus. Un tam būs nepieciešama viena vienkārša sastāvdaļa.

Cepti kartupeļi daudziem ir garšīgu vakariņu pamatprodukts, un tos ļoti viegli var uzlabot, apgalvo kulinārs. Pēc šefpavāra teiktā, galvenā slepenā sastāvdaļa ir šķipsniņa mannas miltu, vēsta "Mirror".

Turklāt, kā norādīja Hārdings, ne mazāk svarīgi ir izvēlēties pareizo kartupeļu šķirni:

"Vāri kartupeļus sālsūdenī, līdz tie ir vairāk nekā uz pusi gatavi, bet nav pilnībā mīksti." Pēc tam viņš ieteica šķidrumu noliet no kartupeļiem un tam pievienot ēdamkaroti mannas miltu, lai tie izdotos kraukšķīgi.

Tālāk kartupeļi jāliek uz pannu, kas ieziesta ar pīļu taukiem vai saulespuķu eļļu, un jāievieto līdz 230 °C sakarsētā cepeškrāsnī.

Pēc 15 minūtēm jāsamazina temperatūra līdz 180 °C un kartupeļi jāapgroza ik pēc piecām minūtēm, līdz krāsa un kraukšķīgā garoziņa jūs apmierinās.