Ābolu pīrāgs ar maskarpones sieru
foto: Shuttertstock
Garšīgi

Ābolu pīrāgs ar maskarpones sieru

"100 Labi Padomi"

Pīrāgs būs gards gan silts, gan auksts. Var servēt ar vaniļas saldējumu.

Sastāvdaļas

  • 4–5 palieli āboli, sagriezti šķēlēs
  • 250 g maskarpones siera
  • 200 g cukura
  • 2 olas
  • 8 tējk. sviesta + sviests veidnes ietaukošanai
  • 4 tējk. miltu
  • auzu pārslas veidnes izkaisīšanai

Pagatavošana

1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Ar sviestu izsmērē veidni un izkaisi ar auzu pārslām.

2. Maskarponi, cukuru, olas, sviestu sakul, masā iejauc miltus. Veidni izklāj ar ābolu šķēlēm, tām virsū lej maskarpones mīklu un liec cepties 20 minūtes. Gards gan silts, gan auksts

Pamēģini! Pēc ieskata ābolus vari pārkaisīt ar maltu ingveru vai riekstiem, kā arī pievienot vaniļas cukuru.