Sīpolu zupa no nabadzīgo maltītes ir kļuvusi par populāru franču virtuves ēdienu, kuru pasniedz restorānos visā pasaulē.
Sastāvdaļas
1. Sviests 4 ēd.k.
2. Citrona sula 2 ēd.k.
3. Rīvēts siers 100 gr
4. Franču baltmaize 8 šķēles
5. Gaļas buljons (2 kub.) 1 l
6. Sāls, pipari
7. Sīpoli 800 gr
Gatavošana
Sīpolus notīra, sagriež ripiņās un apcep katliņā 2 ēd.k. sviesta. Pārkaisa ar sāli, pipariem, pārlej ar citrona sulu un minūti pasautē. Pielej buljonu un vāra uz lēnas uguns 15 min. Baltmaizes šķēles no abām pusēm apcep palikušajā sviestā. Zupu salej četrās ugunsizturīgās bļodās (der parastas māla bļodiņas), virsū liek pa divām maizes šķēlēm, pārkaisa ar sieru, liek karstā cepeškrāsnī vai mikroviļņu krāsnī, silda līdz siers izkūst. P.S. Zupā sīpoli kļūs saldeni.
Recepte: Iveta Sproģe
Mammamuntetiem.lv/ Foto: Shutterstock