foto: Shutterstock
Sertificēta kardioloģe atklāj, kādas uzturvielu grupas viņa cenšas iekļaut visos ēdienos
2023. gada 14. septembris, 06:35

Sertificēta kardioloģe atklāj, kādas uzturvielu grupas viņa cenšas iekļaut visos ēdienos

Jauns.lv

Ir vairāki veidi, kā uzturēt sirds veselību, sākot ar aktīvu dzīvesveidu un beidzot ar stresa kontroli. Saskaņā ar Elizabetes Klodas, sertificētas kardioloģes, Preventīvās kardioloģijas klīnikas dibinātājas teikto, uztura prioritāte ir viena no svarīgākajām lietām, ko varat darīt, lai aizsargātu savu sirdi, vēsta portāls „Eat This Not That”. 

Uzturam ir būtiska nozīme daudzu sirds un sirds un asinsvadu slimību riska faktoru ietekmē, tāpēc, pārliecinoties, ka ēdat veselīgi, var efektīvi saglabāt veselīgu sirdi un novērst (vai palīdzēt novērst) sirds slimības.

"Ir septiņi galvenie modificējamie sirds un asinsvadu slimību riska faktori. Tie ir augsts holesterīna līmenis, augsts asinsspiediens, augsts cukura līmenis asinīs/diabēts, liekais svars, nepareiza diēta, smēķēšana un nepietiekama fiziskā aktivitāte. Ja aplūkojat šo sarakstu, redzat, ka pirmie pieci faktori ir daļēji vai pilnībā saistīti ar to, ko mēs ēdam,” skaidro kardioloģe. 

Ikdienā Elizabete Kloda cenšas savās maltītēs iekļaut četras uzturvielu grupas, no kurām lielāko daļu veido augu izcelsmes pārtikas produkti.

Nākamā lapa: 1. Rieksti un sēklas