foto: Shutterstock
Banāni vai āboli: kurš auglis ir veselīgāks
Dietologi iesaka lietot četras porcijas šo augļu dienā, tomēr, ja sekojat līdzi kalorijām, iespējams, vēlēsieties samazināt banānu daudzumu uzturā.
Noderīgi ikdienā
2023. gada 16. jūlijs, 05:44

Banāni vai āboli: kurš auglis ir veselīgāks

Jauns.lv

Gan banānus, gan ābolus ir viegli atrast jebkurā veikalā, un abi augļi šķiet ārkārtīgi veselīgi un barojoši. Tomēr, ja gatavojaties tievēt, vienam no tiem ir vairākas priekšrocības.

Āboli un banāni iederas vairumā diētu, kā arī var jūs pabarot un dot enerģiju visai dienai. Veselīgi šie augļi ir visu vecumu cilvēkiem, tāpēc steidzieties tos pievienot uzturā.

Kā āboli un banāni nāk par labu

Abi augļi satur vienkāršus un sarežģītus ogļhidrātus, kā arī daudz C vitamīna, magnija, kālija un fitoķīmisko vielu. Āboli, piemēram, ir bagāti ar antioksidantiem un B-kompleksa vitamīniem. Tikai vienā auglī ir 23% no ieteicamās šķiedrvielu diennakts normas.

Āboli noder arī polifenolu dēļ, kas zināmi ar pozitīvu ietekmi uz sirds un asinsvadu sistēmas veselību. Banāni satur ne mazums antioksidantu. Īpaši bagāti šie augļi ir ar fenola savienojumiem un beta karotīnu. Tātad, ja ēdīsiet vairāk banānu, varēsiet pasargāt sevi no mikrobiem un iekaisumiem.

Bet, ja salīdzina ābolu un banānu, nav grūti pamanīt, ka starp tiem ir daudz labu lietu. Lai gan abi augļi dos lielu labumu jūsu organismam, banāni ir daudz barojošāki - bagāti ar kalorijām un ogļhidrātiem.

Āboli satur lielāku daudzumu A un E vitamīnu.

Dietologi iesaka lietot četras porcijas šo augļu dienā, tomēr, ja sekojat līdzi kalorijām, iespējams, vēlēsieties samazināt banānu daudzumu uzturā, raksta "korisno.24tv.ua".