foto: LETA
Jau no jūlija augs elektrības tarifs. Dažiem patērētājiem būs jāmaksā pat par 157% dārgāk
Baloži uz vadiem.
Noderīgi ikdienā
2023. gada 21. jūnijs, 09:30

Jau no jūlija augs elektrības tarifs. Dažiem patērētājiem būs jāmaksā pat par 157% dārgāk

Jauns.lv

Iespējams, tik padziļināta diskusija par elektrības pārvades un sadales tarifu maiņām Latvijā nebija notikusi nekad. Operatori sākotnēji iesniedza vienus tarifus, valdība tos lika pārstrādāt. Tad sekoja jauni, jau krietni zemāki tarifi. Tomēr arī tajos daļai patērētāju jārēķinās ar ievērojamām izmaiņām elektrības rēķinos. Cik lielām? Skaidro LTV raidījums “Panorāma”. 

Lai ar pieaugumu iepazītos, sadales, pārvades, arī regulatora pārstāvji tika aicināti uz Saeimas apakškomisiju. Tās vadītājs Andris Kulbergs sēdes laikā atbildīgajiem norādīja – sākotnēji gada beigās izziņotie tarifi bijusi kļūda, kas bija jāsakārto iekšēji.

Izmaiņas tarifos būs ļoti individuālas – katram atkarībā no patērētās elektrības, kā arī pieslēguma jaudas. Par jomu atbildīgās kompānijas vēsta, ka vidējais pieaugums visiem klientiem būs apmēram par trešdaļu. Tomēr šis pieaugums rēķināts, ieskaitot arī juridiskos klientus.

Dzīvokļiem un privātmājām šīs izmaiņas pārsvarā gadījumu būs lielākas.

Procentuāli lielāki pieaugumi būs tām mājsaimniecībām, kas izmanto jaudīgākus pieslēgumus. Un tieši tāpēc "Sadales tīkls" aicina visus izvērtēt sava pieslēguma efektivitāti, tādējādi, iespējams, gūstot iespēju ietaupīt.

Vairāk skaties LTV sižetā: