Avokado uzglabāšanas metode, kas var novest tevi līdz slimnīcai
Platformā TikTok parādījusies jauna, bīstama tendence, proti, ilgākas uzglabāšanas nolūkos avokado mudina iegremdēt ūdenī. Tiesa, teju par ģeniālu dēvētā metode ir arī bīstama veselībai.
Lai gan augļa ievietošana ūdenī tik tiešām palēnina oksidēšanās procesus, pasargājot avokado no pārlieku ātras nogatavošanās, tā ir arī lieliska vide bīstamām baktērijām, piemēram, listērijām un salmonellām.
Abas šīs baktērijas var izraisīt caureju, vemšanu, vēdera krampjus. Bieži vien nepieciešama slimnieku hospitalizācija. Bīstama slimības komplikācija ir baktēriju iekļūšana asinīs no zarnu trakta, kas var izraisīt iekšējo orgānu inficēšanu (abscesu, artrītu, meningītu u.c.). Šādos gadījumos salmoneloze var beigties pat ar nāvi.
“Lai gan šis paņēmiens patiešām darbojas, tas ir arī bīstams, jo ūdenī rodas perfekta vide dažādu patogēnu attīstībai. Jāpiebilst, ka avokado nomazgāšana pirms tā iegremdēšanas ūdenī, risku nemazina,” skaidro Uztura speciālists Tobijs Kings.
Ja vēlaties, lai avokado saglabātos svaigs ilgāk, ietiniet to pārtikas plēvē, turiet kauliņu augļa iekšpusē vai uzglabājiet to kopā ar sagrieztiem sīpoliem, norāda eksperti.