Viena vistas gaļas marinēšanas metode, kas liks garšas kārpiņām “uzsprāgt”
Vistas gaļa ir daudzpusīgs pārtikas produkts, to iespējams pagatavot visdažādākajos veidos un pasniegt ar visdažādākajām piedevām. Amerikas kulinārijas institūta absolvents, šefpavārs Patriks Lebo atklāj vistas gaļas marinēšanas metodi, kas izcelsies uz pārējo pagatavošanas veidu fona.
No kā sastāv marināde?
Šefpavārs Lebo iesaka kombinēt vīnogu kauliņu eļļu, košera sāli un citrona sulu, kā arī garšaugus, tostarp pētersīļus, dilles un maurlokus.
“Vīnogu kauliņu eļļas neitrālais aromāts ļauj izcelties garšaugu garšas niansēm, citrons palīdz gaļai kļūst mīkstākai, kā arī piešķir izteiktu garšu,” skaidro Lebo.
Viņš iesaka vispirms bļodā sajaukt eļļu, sāli un citrona sulu un tikai tad pievienot sasmalcinātus garšaugus. Vēl viens variants ir visas marinādes sastāvdaļas sajaukt kopā blenderī.
Kad marināde ir gatava, vistu ievieto vienreizlietojamajā plastmasas maisiņā ar aizdari un pielej sagatavoto marinādi. Pirms marinādes uzklāšanas ir svarīgi arī pārliecināties, ka vistas gaļa ir istabas temperatūrā, lai tā spētu uzsūkt marinādes sastāvdaļas un iegūtu izteiktāku aromātu.