2 neparastas receptes, kā var pagatavot redīsus
Nemet ārā redīsu lapas - arī tās var interesanti pagatavot, ja vien lapiņas ir jaunas un gliemežu neizrobotas.
Garšīgi

2 neparastas receptes, kā var pagatavot redīsus

Jauns.lv

Kā vēl lai apēd redīsus, ja salāti un redīsmaizītes jau apnikušas? Iemarinē un izcep! Izmēģini – garšo lieliski!

Marinēti redīsi

Lieliska piedeva grilētai pikantai liellopa vai putnu gaļai.

2 personām

10 minūtes pagatavošanai + 30 minūtes marinēšanai

2 buntes redīsu, sagrieztu plānās ripās

1 čilī, bez sēklām, sagriezts plānos salmiņos

1. Liec redīsus sietā, kas novietots uz bļodas, uzkaisi balto cukuru un sāli un atstāj vismaz uz 30 minūtēm līdz 1 stundai savilkties.

2. Mērcei sajauc baltvīna etiķi, sojas mērci, brūno cukuru un čili un maisi, līdz cukurs ir izkusis.

3. Notecini redīsus (cukura un sāls mikslis tiem būs izsūcis ūdeni), liec traukā, kurā pasniegsi un uzlej mērci.

Interesanti!

Starp citu, interesanti var pagatavot arī redīsu lapas, ja vien tās ir jaunas un gliemežu neizrobotas! Vislabāk to darīt vokpannā – eļļas mazumiņā apsautē lapas, kam caurjauktas 2 ķiploka daiviņas (plāni sagrieztas), īsi pirms noņemšanas no uguns apslakot ar 1 tējk. sojas mērces, 1 tējk. sezama eļļas un 1 tējk. sezama sēklu.

Sviestā cepti redīsi

Vēl viena garda piedeva, šoreiz pasniedzama silta, grilētai gaļai. Jauki, ka redīsi, kaut arī apcepti un mīkstāki, tomēr saglabājuši savu kraukšķi.

4 porcijām

20 minūtes pagatavošanai

600 g apaļu redīsu

85 g sviesta

½ citrona sulas

Gatavošana

1. Pannā ar biezu dibenu uz nelielas uguns liec pusi sviesta un ļauj, lai tas kļūst riekstaini brūnīgs, tad ieber redīsus un izmaisi karamelizētajā sviestā. Cep, nepārtraukti apmaisot un ik pa brīdim pievienojot pa mazam kriksītim no pāri palikušā sviesta – aptuveni 10 minūtes.

2. Uzgriez uguni līdz maksimumam, pievieno citrona sulu, ļauj, lai viss pakarsējas aptuveni 1 minūti, noņem pannu no uguns, pārkaisi ar sāli un – gatavs!

Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Shutterstock