2 neparastas receptes, kā var pagatavot redīsus
Kā vēl lai apēd redīsus, ja salāti un redīsmaizītes jau apnikušas? Iemarinē un izcep! Izmēģini – garšo lieliski!
Marinēti redīsi
Lieliska piedeva grilētai pikantai liellopa vai putnu gaļai.
2 personām
10 minūtes pagatavošanai + 30 minūtes marinēšanai
2 buntes redīsu, sagrieztu plānās ripās
1 čilī, bez sēklām, sagriezts plānos salmiņos
2 ēdk. baltā cukura
1 ēdk. brūnā cukura
1 ēdk. baltvīna etiķa
2 tējk. sāls
1 ēdk. sojas mērces (ar pazeminātu sāļumu)
1. Liec redīsus sietā, kas novietots uz bļodas, uzkaisi balto cukuru un sāli un atstāj vismaz uz 30 minūtēm līdz 1 stundai savilkties.
2. Mērcei sajauc baltvīna etiķi, sojas mērci, brūno cukuru un čili un maisi, līdz cukurs ir izkusis.
3. Notecini redīsus (cukura un sāls mikslis tiem būs izsūcis ūdeni), liec traukā, kurā pasniegsi un uzlej mērci.
Interesanti!
Starp citu, interesanti var pagatavot arī redīsu lapas, ja vien tās ir jaunas un gliemežu neizrobotas! Vislabāk to darīt vokpannā – eļļas mazumiņā apsautē lapas, kam caurjauktas 2 ķiploka daiviņas (plāni sagrieztas), īsi pirms noņemšanas no uguns apslakot ar 1 tējk. sojas mērces, 1 tējk. sezama eļļas un 1 tējk. sezama sēklu.
Sviestā cepti redīsi
Vēl viena garda piedeva, šoreiz pasniedzama silta, grilētai gaļai. Jauki, ka redīsi, kaut arī apcepti un mīkstāki, tomēr saglabājuši savu kraukšķi.
4 porcijām
20 minūtes pagatavošanai
600 g apaļu redīsu
85 g sviesta
½ citrona sulas
1. Pannā ar biezu dibenu uz nelielas uguns liec pusi sviesta un ļauj, lai tas kļūst riekstaini brūnīgs, tad ieber redīsus un izmaisi karamelizētajā sviestā. Cep, nepārtraukti apmaisot un ik pa brīdim pievienojot pa mazam kriksītim no pāri palikušā sviesta – aptuveni 10 minūtes.
2. Uzgriez uguni līdz maksimumam, pievieno citrona sulu, ļauj, lai viss pakarsējas aptuveni 1 minūti, noņem pannu no uguns, pārkaisi ar sāli un – gatavs!
Žurnāls "100 Labi Padomi" / Foto: Shutterstock