Soli pa solim: kā telpās radīt mājīgu Ziemassvētku aromātu?
Par pamatu augu maisījumam ņem sausos un kaltētos ziedus, piemēram, salmenes, limonijas, rudzupuķes, kliņģerītes, dadžus un citus. Ļoti labi der rožu ziedlapiņas, lavandas, atraitnītes, hortenzijas.
Sausos ziedus vari papildināt ar smaržīgiem garšaugiem, piemēram, rozmarīnu, salviju, timiānu, krūzmētru; ar citrusaugu šķēlītēm; ar garšvielām, piemēram, krustnagliņām, smaržīgajiem pipariem, kanēli, kardamonu, zvaigžņu anīsu; ar ēteriskajām eļļām.
Soli pa solim
1. Uz plāts uzklāj cepampapīru.
2. Uzber un vienmērīgi izkliedē puķes, atsevišķas ziedlapiņas, garšaugu lapiņas un ziediņus, citronu, laimu un apelsīnu šķēlītes un garšvielas pēc izvēles.
3. Vairākus pilienus (atkarībā no smaržas intensitātes) ēteriskās eļļas vai rožūdens atšķaidi nelielā ūdens daudzumā un izsmidzini uz plāts satura.
4. Vismaz 2 stundas žāvē aptuveni 80 grādu karstā cepeškrāsnī.
5. Smaržīgo maisījumu ieber lēzenā vaļējā traukā un novieto telpā, tuvāk tai vietai, kur visbiežāk uzturies.