foto: Shutterstock
Daļu miežu putraimu vari aizstāt ar grūbām – biezputrai būs lieliska tekstūra.
Daļu miežu putraimu vari aizstāt ar grūbām – biezputrai būs lieliska tekstūra.
Noderīgi ikdienā

Kā uzvārīt gardu latvisko bukstiņputru?

"100 Labi Padomi"

Māca Vecrīgas pusdienotāju vietas "Spināti un Sviests" (@unsviests) saimniece Ieva Salmane.

Daļu miežu putraimu vari aizstāt ar grūbām – biezputrai būs lieliska tekstūra. Putraimus vari arī cepeškrāsnī nedaudz apgrauzdēt, garšai pievienojot patīkamu maizes noti.

10–12 personām
2 stundas

400 g miežu putraimu
5 vidēji kartupeļi, mizoti, sagriezti gabaliņos
½ l piena
200 ml saldā krējuma
2 ēdk. sviesta
1 ½ ēdk. sāls
1 ½ l ūdens

Mērcei:

300 g kūpinātas cūkgaļas krūtiņas
200 ml piena
150 g skābā krējuma
1 ēdk. miltu
malti pipari

1. Palielā katlā uzvāri ūdeni. Pievieno kartupeļus, sāli un vāri kartupeļus mīkstus.

2. Katlā ber putraimus, samazini karstumu zem katla, nosedz ar vāku un vāri uz lēnas uguns aptuveni 40 minūtes.

3. Uzvāri pienu kopā ar krējumu un sviestu. Pievieno putrai, kārtīgi samaisi un ļauj karstumā stāvēt vēl aptuveni stundu. Katlu vari neturēt uz plīts, bet ietīt avīzēs un segās, lai neatdziest.

4. Lai pagatavotu mērci, pannā sacepini sīki sagrieztu krūtiņu. Pieber miltus, samaisi, pievieno skābo krējumu un pienu. Mērci sakul un uzkarsē, līdz tā sabiezē. Pēc garšas pievieno maltus piparus.