Smilšu tarte ar “Rūdolfs” ķiršu ievārījumu
Pagatavo īpaši svinīgu un neaizmirstami gardu svētku desertu – smilšu tarti ar "Rūdolfs" ķiršu ievārījuma pildījumu, kas apburs ar maigu un tajā pašā laikā piesātinātu garšas buķeti.
Smilšu mīkla pamatnei
- 100 g cukura
- 200 g miltu
- 140 g sviesta
Pildījumam – “Rūdolfs” bio ķiršu ievārījums
Visas pamatnes sastāvdaļas samaisa bļodā līdz veidojas viendabīga mīkla. Vēlams, lai sviests ir istabas temperatūrā.
Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī atdzesēties.
Kad mīkla atdzisusi to izveltnē un rūpīgi ieklāj tartes formā, pamatu sadursta ar dakšiņu, pārklāj ar pergamenta papīru un pārber ar pupiņām, rīsiem vai zirņiem, lai cepšanas laikā mīklā neveidojas gaisa burbuļi. Cep 170 grādos 20–25 minūtes.
Baltās šokolādes-maskarpones krēms
- 250 g maskarpone siera
- 100 g saldā krējuma
- 80 g baltās šokolādes
Balto šokolādi izkausē ūdens peldē. Saldo krējumu uzsilda līdz 60 grādu temperatūrai un sajauc ar izkausēto balto šokolādi, ļauj nedaudz atdzist.
Tikmēr viegli uzputo maskarpone sieru, tam pievieno atdzisušo šokolādes un saldā krējuma masu un visu kopā saputo līdz krēms ieguvis viendabīgu tekstūru.
Merings
- 100 g olu baltumu
- 200 g cukura
- 80 g ūdens
Uzputo olu baltumus. Uz mērenas uguns katliņā lej ūdeni un vienmērīgi maisot pievieno cukuru līdz tas pilnībā izkusis (vāra līdz 110–120 grādu temperatūrai). Nepārtraukti maisot, lēnā strūklā saputotajiem olu baltumiem pievieno karsto cukura sīrupu un visu puto, līdz masa atdzisusi.
Kad visas sastāvdaļas sagatavotas pamatnē pilda baltās šokolādes-maskarpones krēmu, bagātīgi pārklāj ar “Rūdolfs” bio ķiršu ievārījumu. Pa virsu klāj meringu un tarti liek cepeškrāsnī uz 3 minūtēm 200 grādu temperatūrā vai virsējo meringa slāni apsvilina ar virtuves gāzes degli.
Raksts tapis sadarbībā ar "Rūdolfs"