Teļa gaļas kroketes “Rūdolfs” paprikas un čili mērcē
Garšīgi

Teļa gaļas kroketes “Rūdolfs” paprikas un čili mērcē

Reklāmas projekts

Jauns.lv

Pagatavo sulīgas teļa gaļas kroketes ar "Rūdolfs" paprikas un čili mērci, kā gardu maltīti uzņemot viesus vai baudot ģimenes svētdienas pusdienas.

4 porcijām

  • 1 kg maltas teļa gaļas
  • 1 ola
  • 100 g saldā krējuma
  • 1 pudele “Rūdolfs” bio tomātu mērces ar papriku un čili
  • 150 g novārīta buljona
  • Sāls, pipari pēc garšas
  • (Ja vēlas, var likt klāt dažādas garšvielas, piemēram, muskatriekstu, papriku, kūpinātu papriku, ķimenes u. c.).

Malto gaļu sajauc ar garšvielām, pievieno olas, saldo krējumu un kārtīgi samaisa, līdz izveidojas viendabīga masa.

Maltās gaļas masu sadala pa 40–50 g un veido kroketes. Tas izkārto uz ietaukotas cepešpannas un apcep līdz 180–200 grādiem uzkarsētā krāsnī uz 10 minūtes.

Apceptās kroketes pārliek piemērotā katlā, pārlej ar “Rūdolfs” bio paprikas un čili mērci, pievieno buljonu un sutina katlā ar vāku uz mazas uguns apmēram 20 minūtes vai cepeškrāsnī 30 minūtes 160 grādos.

Raksts tapis sadarbībā ar "Rūdolfs"